450 Lucas’en gezocht voor Lucasdag in Helmond


Museum Helmond zoekt 450 Lucas'en.
Museum Helmond zoekt 450 Lucas'en. (Foto: Paul Slot)

450 Lucas’en gezocht voor Lucasdag in Helmond

Museum Helmond houdt op zondag 19 april een speciale Lucasdag. Hiervoor zoekt het museum 450 mensen met de naam Lucas of Lukas.


HELMOND - Naamgever van de Lucasdag is Lucas Gassel. Deze zestiende-eeuwse schilder groeide op in Helmond en ontwikkelde zich tot meester-schilder van het landschap. Dit jaar is het 450e sterfjaar van Gassel.

Museum Helmond eert de schilder met de tentoonstelling ‘Lucas Gassel van Helmond’ en wil 450 naamgenoten samenbrengen op 1 dag. Alle Lucas’en zijn welkom. Dus niet alleen Lucas, maar ook Lukas met een K. Jonge Lucas’en mogen natuurlijk hun ouders meenemen.


Programma Lucasdag
Op de Lucasdag verzamelt troubadour Lucas Florent alle Lucas’en op het binnenplein van Kasteel Helmond. Bourgondische Brabantse comédienne Christel de Laat opent de middag en zoekt de verschillen en overeenkomsten tussen de Lucas’en. De fotograaf vereeuwigt de groep in een landschap van schilder Lucas Gassel. Tijdens de loterij maken de deelnemers kans op Helmondse prijzen zoals een diner bij sterrenrestaurant De Rozario. Wie aan het einde van de dag nog niet naar huis wil, kan de Lucas Gassel tentoonstelling in Kunsthal Helmond bezoeken.

Aanmelden
De Lucasdag vindt plaats op zondag 19 april van 13:30-15:30 uur bij Museum Helmond, locatie Kasteel Helmond. Aanmelden kan via:  www.mijnnaamisLucas.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden