President John Raaijmakers (l) overhandigt cheque aan Willy van der Linden, rechts Lambert van der Meulen.
President John Raaijmakers (l) overhandigt cheque aan Willy van der Linden, rechts Lambert van der Meulen. (Foto: Jan van der Avoort.)

Cheque voor Beter Lezen en Schrijven

HELMOND - Willy van der Linden, voorzitter van de Stichting Beter Lezen en Schrijven Helmond ontving uit handen van president John Raaijmakers van Lions Club Gewest Helmond onlangs een cheque van 4.500 euro voor de aanschaf van een Digibord, te gebruiken bij de taallessen aan laaggeletterden uit Helmond en omgeving. Het bedrag werd in de afgelopen maanden vergaard met een wijnactie waar alle leden van Lions Club Gewest Helmond aan hebben meegedaan.

De Stichting werd in 2016 opgericht op initiatief van enkele serviceclubs in Helmond met steun van de gemeente Helmond. Het doel was de laaggeletterdheid onder Nederlandstaligen te bestrijden. Deze categorie was en is echter moeilijk te traceren. Inmiddels bestaat het contingent deelnemers aan de taallessen uit 15 nationaliteiten. De leeftijd van de deelnemers is tussen 22 en 61 jaar en er is een 50/50 verdeling tussen mannen en vrouwen.

Elf vrijwilligers, vaak afkomstig uit het onderwijs, geven enthousiast les. Binnenkort krijgen zij een cursus hoe optimaal gebruik te maken van het moderne Digibord.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden