Foto: Rob Fritsen

1e Boekenfestival voor groep 5-8

Helmond - Bibliotheek Helmond-Peel organiseert voor de kinderen van groep 5-8 van de Helmondse basisscholen van 9 tot en met 13 maart het Boekenfestival. Tijdens het Boekenfestival ervaren de kinderen de rijkdom van een boek door deel te nemen aan mini-workshops dans, muziek, media/film en literatuur. Zo wordt door middel van cultuureducatie plezier voor cultuur en talentontwikkeling gestimuleerd.

Cultuureducatie is voor scholen een vast onderdeel in hun lesprogramma. Dit jaar kunnen ze deelnemen aan het Boekenfestival dat Bibliotheek Helmond-Peel samen met CultuurContact organiseert.

Voor deze 1e editie van het Boekenfestival is vanuit de scholen veel animo. Er doen maar liefst 36 groepen mee. In totaal zijn dat ruim 800 kinderen die gedurende een ochtend of een middag in de Bibliotheek aan de slag gaan met diverse workshops. Op school maken ze in de klas vooraf al kennis met het boek dat centraal staat tijdens het Boekenfestival en dat de basis is voor de mini-workshops.

De workshops worden gegeven door vakdocenten en de leesconsulenten van de Bibliotheek. Voor de onderbouw van de basisscholen vindt in mei (11 t/m 29 mei) het Boekenfestival op de school zelf plaats.

Het Boekenfestival is een onderdeel van het project ‘Ontdek jouw wereld’ dat Bibliotheek Helmond-Peel in opdracht van CultuurContact, binnen regeling Cultuureducatie met Kwaliteit van het Fonds voor Cultuurparticipatie, uitvoert.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden