Professor Dr. Felisa Tibbitts
Professor Dr. Felisa Tibbitts (Foto: onbekend)

Hoe vrouwvriendelijk zijn de rechten van de mens?

Professor dr. Felisa Tibbitts geeft zaterdag 14 maart een interactieve presentatie over haar onderzoek naar de vrouwvriendelijkheid van de internationale mensenrechten.

HELMOND - Hoe is het gesteld met de vertegenwoordiging van vrouwen bij mensenrechtenorganisaties als Amnesty International? En wat betekent dat voor de samenleving waarin we streven naar gelijke rechten voor iedereen? Hebben zij verschil kunnen maken in de positieverbetering van vrouwen en meisjes? Of is het tijd om de internationale mensenrechten een beetje vrouwvriendelijker te maken?

De Engelstalige interactieve presentatie op 14 maart is van 14.00 tot 16.00 uur in De Cacaofabriek. Voorzitter Marianne Smits: “We zijn ontzettend trots dat Felisa Tibbitts in Helmond voor het eerst haar onderzoekersresultaten deelt. Een heel belangwekkend onderzoek omdat vandaag de dag gender ongelijkheid nog steeds bestaat. Wij als Soroptimisten gaan graag met anderen in gesprek om daar verandering in te brengen.”

Entree bedraagt 5 euro inclusief 1 drankje. Kaarten verkrijgbaar via www.cacaofabriek.nl


Felisa Tibbitts
Felisa Tibbitts bekleedt de Carla Atzema-Looman Leerstoel van de Universiteit Utrecht in Mensenrechteneducatie met bijzondere aandacht voor vrouwenrechten. Het is de eerste leerstoel in mensenrechteneducatie in Nederland en geïnitieerd en gefinancierd door de Unie van Soroptimistclubs in Nederland. Daarnaast is zij benoemd tot de UNESCO Chair in Human Rights in Higher Education, aan de Universiteit Utrecht met als doel het bevorderen van een geïntegreerd systeem van onderzoek, onderwijs en documentatie over mensenrechteneducatie.


Soroptimistclub
Soroptimisten zetten zich in voor gelijke rechten en de positieverbetering van vrouwen en meisjes. Dat doen zij op internationaal niveau door de VN en de Raad van Europa te adviseren en lokaal door goede doelen te steunen en initiatieven op te zetten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden