Foto:

Nationale Sterrenkijkdagen

Tijdens de Nationale Sterrenkijkdagen op vrijdag 28 februari en zaterdag 29 februari zullen in heel Nederland alle sterrenwachten open zijn voor publiek. Ook de Jan Paagman Sterrenwacht is op deze twee avonden voor iedereen geopend.

ASTEN - Beide avonden is er een speciale lezing met de titel: 'Buitenaards leven in zicht', samengesteld en gepresenteerd door Matt Verhaegh. Hij is er stellig van overtuigd dat de mens vóór 2050 leven zal ontdekken op een planeet die rond een andere ster draait. En die verwachting is niet ongegrond. Matt zal het publiek meenemen van het moment van de uitvinding van de verrekijker tot aan de bouw van de super-telescoop ELT en verder. Misschien wordt ooit de ontdekking van nieuw leven op een andere planeet voorpaginanieuws.
Na de lezing zal een presentatie worden verzorgd in het Pieterse Planetarium. Ook draait de koepel open en bij helder weer richt de telescoop op enige interessante hemelobjecten.


De avonden beginnen om 19.00 uur.Entree volwassenen bedraagt 4 euro, kinderen tot en met 16 jaar betalen 2 euro.De Jan Paagman Sterrenwacht ligt aan de Ostaderstraat 28 in Asten

Meer informatie

www.sterrenwachtasten.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden