Uiterst links; John van Asten Productieleider.
Uiterst links; John van Asten Productieleider. (Foto: )

Kijk live mee naar de optocht

Zoals elk jaar zal ook in 2020 de Helmondse Carnavalsoptocht weer met prachtige wagens en fraaie loopgroepen, individuele deelnemers, paren en diverse muziekgroepen door het centrum van Helmond trekken. Dit jaar belooft carnaval in Helmond weer groots uit te pakken met het thema: 'Oit de kunst'.

HELMOND - Bijzonder aan deze optocht is dat ook voor de thuisblijvers, mensen in verzorgingshuizen en ziekenhuizen, de Helmondse optocht live te volgen is via YouTube. Nog bijzonderder is dat dit voor de 20e keer wordt gerealiseerd door een groep vrijwilligers onder leiding van John van Asten.

Van Asten Media gaat op pad met diverse camera's, een hoogwerker en een crane om de mooiste plaatsje te schieten en live op te nemen. Een hele klus vertelt John van Asten. " Ik doe het voor die ene kijker die er van geniet. Of zoals onze doelstelling al vanaf het begin is, voor die mensen die niet in staat zijn om zelf naar de optocht te komen kijken. Het gaat het mij niet om grote aantallen, maar om die kijkers die het waarderen en natuurlijk om de lol die we er aan beleven met z'n allen."

Dit jaar dus voor de twintigste keer en hoewel dit geen echt carnavalsjubileum is toch heel bijzonder. Niet in de laatste plaats omdat dit mogelijk gemaakt wordt door een vriendengroep die geheel vrijwillig alles in het werk stelt er een mooie productie van te maken. "Het is geweldig om aan deze productie mee te werken", vertelt Karin Loch, een van de twee presentatoren. "Bijzonder is ook dat er elk jaar behoorlijk wordt geïnvesteerd in apparatuur door John. En dat allemaal voor de lol. Dan kan het niet anders dat je echt hart hebt voor het resultaat."

De opnames zijn zowel live op 23 februari, als later te bekijken via YouTube via de zoekopdracht 'De Helmondse optocht'.

De presentatie is in handen van Karin Loch en Wilbert de Groot en de productieleiding is in handen van John van Asten.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden