Keltische kunst is fascinerend door het vakmanschap. Foto: Posterheide Brabant.
Keltische kunst is fascinerend door het vakmanschap. Foto: Posterheide Brabant. (Foto: Posterheide Brabant)

Cursus 'De Kelten' van start in De Wieger

De nieuwe cursus kunstgeschiedenis 'De Kelten' start op maandag 9 maart in het Groot Atelier van Museum De Wieger in Deurne.

DEURNE - Keltische kunst fascineert vanwege het geweldig artistiek vakmanschap. De Keltische beschaving boeit omdat er nog te weinig van bekend is. Sinds onderzoek in de afgelopen decennia is het beeld van de Kelten drastisch gewijzigd. Kelten spraken dezelfde taal, maar vormden geen eenheid. Het was een verzamelnaam voor verschillende stammen, die wellicht juist machtig waren omdat zij geen eenheid vormden. Het centrum bevond zich in Midden-Europa. Vandaar verspreidden zij zich naar oost en west tot in Engeland en Klein-Azië.

In de cursus komen tal van aspecten van de Keltische cultuur ter sprake, zoals de politieke structuur, de militaire activiteiten, de religie, de grafcultuur en hun verbluffende kunstvormen en –technieken. Ook komt de artistieke Keltische erfenis in later tijd ter sprake.

De cursus wordt op vijf maandagmiddagen in maart en april van 14.00-16.00 uur gegeven in het Groot Atelier van Museum De Wieger door Wil Boetzkes van Posterheide Brabant. Meer informatie op www.dewieger.nl. Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar info@dewieger.nl.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden