De doorkomst in Helmond zorgt altijd voor een sfeerrijk plaatje. Foto: Denise van Duren | Fotografie & Design
De doorkomst in Helmond zorgt altijd voor een sfeerrijk plaatje. Foto: Denise van Duren | Fotografie & Design (Foto: Denise van Duren | Fotografie & Design)

Route Kennedymars verbeterd

Wandelaars van de Kennedymars in Someren zijn zeer tevreden over het wandelevenement. Dit betekent niet dat JOEK, de organisatie van de Kennedymars, het afgelopen jaar heeft stilgezeten. De route van de 58ste editie, die plaatsvindt in het weekend van 4 en 5 juli, is verder verbeterd.

REGIO - "We hebben in 2020 geen nieuwe route, maar we hebben de route wel verbeterd," verduidelijkt marsleider Davy van Otterdijk. "Een deel van de route is aangepast, we hebben een tweede doortocht door Someren op de zaterdagavond gecreëerd en enkele posten zijn verplaatst. Je kunt het zien als het finetunen van de route die wandelaars toch al zeer waarderen."

Na de 57ste Kennedymars hield JOEK een enquête onder inwoners van Someren. Hieruit blijkt dat zij een tweede doorkomst door het centrum van Someren missen. JOEK heeft hierop geanticipeerd. Op zaterdagavond 4 juli lopen de wandelaars eerst een lus van Someren, door Someren-Eind, terug naar Someren. Na de start om 20.00 uur wordt de tweede doorkomst door het centrum van Someren tussen 21.00 en 22.30 uur verwacht.

Na de tweede passage door Someren zetten de wandelaars koers richting Asten, Ommel, Vlierden en Deurne. In Deurne is de route ook aangepast. Daar lopen de wandelaars nu door de Sint Jozef en steken ze bij de Vlierdenseweg het spoor over. Via de Hellemanstraat komen ze vervolgens door het centrum van Deurne. In Deurne wordt er, op verzoek van de wandelaars, een grote zitpost ingericht bij het Hub van Doorne college.

Door de eerste lus via Someren-Eind komen de wandelaars ongeveer een uur later door de andere doorkomstplaatsen. Hierdoor is ook de grote post halverwege verplaatst. Die bevindt zich nu, net als enkele jaren geleden, in Brandevoort.

De 60 km-post is dit jaar bij Natuurpoort Vennenhorst – boscafé De Soete Inval. Daar bevindt zich ook de Meet & Greet, waar wandelaars en toeschouwers elkaar, onder het genot van een hapje en drankje en met uitzicht op de fraaie Somerense natuur, kunnen ontmoeten.


Inschrijving geopend
Fanatieke en ook iets minder fanatieke wandelaars kunnen zich inschrijven voor de 58e editie van de Kennedymars (80 km). Dit kan op www.kennedymars.nl. Uiteraard zijn er dit jaar ook weer het Rondje Someren (40 km) en de Mini Kennedymars (8 km).

Tijdens de Kennedymars in 2020 zijn er weer volop activiteiten in en rond het centrum van Someren. De organisatie is druk bezig met de voorbereidingen. Houd de website www.kennedymars.nl en de social media-kanalen van de Kennedymars in de gaten voor het laatste nieuws.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden