Het Kasteel van Helmond wordt in de carnavalsvakantie het Krokuskasteel. Foto: Mike Bink Fotografie.
Het Kasteel van Helmond wordt in de carnavalsvakantie het Krokuskasteel. Foto: Mike Bink Fotografie. (Foto: Mike Bink fotografie)

Krokuskasteel Helmond

Tijdens de carnavalsvakantie zijn er in het Krokuskasteel allerlei activiteiten. Het speciale Krokuskasteel is geopend van dinsdag 25 februari tot en met zondag 1 maart.

HELMOND - In de zoldertour 'Kasteel in brand' maken de deelnemers een reis terug in de tijd, naar het jaar 1549.Zij komen alles te weten over het waargebeurde verhaal van de grote brand die een deel van het kasteel verwoestte. Van dinsdag tot en met vrijdag elk uur tussen 11.00-16.00 uur. Op zaterdag en zondag elk uur tussen 13.00 uur en 16.00 uur. De tour is geschikt voor bezoekers vanaf 8 jaar en die goed ter been zijn.

Daarnaast is er ook een theatrale tour, onder begeleiding van een echte kasteelbewoner. Dit keer zijn kasteelvrouwe Philippine van Ruijschenberg en kasteelheer Wesselman van Helmond aan de beurt om de bezoekers rond te leiden. Kasteelvrouwe Philippine is aanwezig 25, 26, 27 en 28 februari om 13.00 uur en 15.00 uur. Kasteelheer Wesselman leidt de tour op 27, 28, 29 februari en 1 maart rond en vertelt al zijn familiegeheimen om 13.00 uur en 15.00 uur. Aanmelden kan op de dag van het bezoek. Adviesleeftijd is 6 jaar.

Maria van Brabant was een dochter van de Hertog van Brabant, zij leefde ruim 750 jaar geleden. Zij was een vooraanstaand inwoner van Helmond en was zelfs keizerin. Om haar leven te eren heeft kunstenaar Christie van der Haak de tentoonstelling 'Maria van Brabant, Keizerin' ingericht. Na een bezoek aan deze ruimte kunnen creatievelingen aan de slag om hun eigen 'Christie van der Haak'-tas te versieren. Elke dag tussen 11.00 uur en 16.30 uur in het sfeervolle Kasteelcafé.

Speuren door de kasteelkelders en ondertussen gamen in de Kasteelgang. Zo kom je meer te weten over het kasteel en zijn bewoners. Te doen van dinsdag tot en met zondag tijdens de Krokusvakantie tussen 10.00-17.00 uur op werkdagen en 12.00-17.00 uur in het weekend.

Voor deelname aan de zoldertour 'Kasteel in Brand' en Tas versieren wordt een toeslag gevraagd van 2,50 euro. Voor alle activiteiten is een geldig entreeticket nodig.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden