De kei die op carnavalszaterdag om 16.11 uur wordt opgegraven en dinsdagavond om 23.11 uur weer in de grond zakt.
De kei die op carnavalszaterdag om 16.11 uur wordt opgegraven en dinsdagavond om 23.11 uur weer in de grond zakt. (Foto: )

Carnaval in Helmond

Morgen barst carnaval weer los. Als stadsvereniging hebben de Keiebijters weer diverse evenementen op de agenda staan. Het Mizunallen-plein vormt net als voorgaande jaren het hart van alle festiviteiten. Diverse artiesten beklimmen het podium op het overdekte plein voor Hoftempel West-Ende dat vier dagen lang de centrale plek is voor alle feestvierders.

HELMOND - Zaterdag 22 februari begint om 13.00 uur de sleuteloverdracht. Op het Mizunallen-plein draagt burgemeester Blanksma de stadssleutel over aan Prins Briek XLVII der Keiebijters en krijgen ook alle andere prinsen een replica van de stadssleutel. Vanaf 14.00 uur betreden onder andere Zanger Rens en de PartyfrieX het podium. Om 16.11 uur wordt traditiegetrouw de Kei opgegraven.

Na het succes van vorig jaar vindt ook dit jaar het Kei-Oranjebal weer plaats in De Traverse. Kaarten à 11 euro zijn te koop via de website: www.kei-oranjebal.nl.

Zondag: optocht
De Grootste Optocht van het Zuiden trekt op zondag 23 februari vanaf 13.30 uur door de Helmondse binnenstad. De prijsuitreiking vindt aansluitend plaats op het Mizunallen-plein bij Hoftempel West-Ende.


Maandag: Prijsbloaze
Op carnavalsmaandag staat Prijsbloaze op het programma. De deelnemende kapellen vullen vanaf 13.00 uur de diverse buitenpodia. Het Mizunallen-plein is aan het einde van de dag het decor voor een gezamenlijke afsluiting en prijsuitreiking.


Butskes Kroegenreundje
De laatste dag van carnaval staat in het teken van Butskes Kroegenreundje. Aan de hand van een stempelkaart trekken carnavalsvierders langs zeven cafés waar een drankje én een opdracht klaarstaan waarmee een stempel verdiend kan worden. Een volle stempelkaart levert een Butske als herinneringsspeldje op. Rond 18.00 uur sluiten alle dweilers het rondje af op het Mizunallen-plein. Stempelkaart is à 16 euro te koop in de webshop op www.keiebijters.nl en is inclusief zeven consumpties.


Nog inne Kei'er
Na Butskes Kroegenreundje wacht nog een allerlaatste feestje en volgt het nieuwe slotfestijn 'Nog inne Kei'er'. Vanaf 20.30 uur luiden alle Helmondse carnavalsvierders op het Mizunallen-plein de laatste uurtjes van carnaval in. Onder andere René Karst (bekend van 'Atje voor de sfeer') zal zijn best doen om het Mizunallen-plein nog één keer op de grondvesten te laten trillen.

Om 23.11 uur zakt de Kei traditiegetrouw in de grond en is het weer een jaar wachten op het feest der feesten.

Kijk voor meer informatie op

www.keiebijters.nl

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden