Duikvereniging Aquarius is vijftig jaar jong en dat viert ze met een receptie op 1 maart.
Duikvereniging Aquarius is vijftig jaar jong en dat viert ze met een receptie op 1 maart. (Foto: )

H.V.v.O. Aquarius viert 50-jarig jubileum met receptie

Duikvereniging H.V.v.O. Aquarius bestaat op zondag 1 maart van dit jaar, precies 50 jaar. Dit jubileum willen ze uiteraard niet ongemerkt voorbij laten gaan.

HELMOND - Op 1 maart 1970 werd: de Helmondse Vereniging voor Onderwatersport Aquarius opgericht. Enkele fanatieke duikers, namen het heft in eigen handen om ook in Helmond een duikvereniging op te richten. Iedereen kent uit die tijd natuurlijk wel de natuurbeelden op tv van de beroemde Jaques-Yves Cousteau die met zijn boot de 'Calypso' en zijn duikteam het onderwaterleven vastlegde op beeld.

In korte tijd groeide het ledenbestand van H.V.v.O. Aquarius dan ook gestaag. Er moest zelfs een periode een ledenstop ingelast worden omdat het zwembad, waar elke week in geoefend werd, gewoonweg te klein werd en de instructeurs het niet meer bij konden houden. Na afloop van zo'n zwem- of duikavond werd en wordt nog steeds volop nagekaart over de ervaringen die iedereen onderwater beleefde.

Tegenwoordig is de vereniging aangesloten bij de stichting DNBO en beheerd zij, samen met een aantal andere duikverenigingen zogenaamde Duikspots in Noord Brabant Oost. Duikspots zijn duikplassen waarbij met de eigenaar een overeenkomst wordt aangegaan om het duiken ook in de toekomst veilig te stellen en op de duikspots worden onderkomens gerealiseerd voor eigen gebruik: voorbeeld duikspot 't Zuth in Bakel (Milheeze).

In de afgelopen vijftig jaar heeft de duikvereniging tal van activiteiten georganiseerd: ijsduiken, wrakduiken, duikvakanties de leden hebben zelfs de politie en brandweer geassisteerd.

Jubileumjaar en receptie

De duikvereniging gaat er een mooi jubileumjaar van maken met onder andere leuke duiktrips en een clubreis naar Egypte. Maar eerst wordt op zondag 1 maart een jubileumreceptie gehouden waar leden, genodigden en oud-leden de mogelijkheid wordt geboden om hun duikverhalen uit de oude doos uit te wisselen.

Oud leden die zich verbonden voelen met duikvereniging Aquarius zijn op zondag 1 maart welkom in het Jan Visser museum, Keizerin Marialaan 5 te Helmond waar van 14.00 tot 17.00 uur de jubileumreceptie wordt gehouden.

Hen wordt verzocht om eventuele foto's/logboeken ter inzage mee te brengen, of eventueel digitaal te sturen naar het mailadres: Aquarius50jaar@outlook.com

Meer informatie over de vereniging:

www.aquarius-helmond.nl

Meer berichten