isabel Favilla (blokfluit) en Giulio Quirici (theorbe)  vormen het duo London Virtuosi.
isabel Favilla (blokfluit) en Giulio Quirici (theorbe) vormen het duo London Virtuosi. (Foto: )

Kamermuziek bij Lambertus Concert

HELMOND - In de serie Kamermuziek van Lambertus Concerten treedt zondag 16 februari een bijzonder instrumentaal duo op. Onder de titel 'London Virtuosi' spelen isabel Favilla (blokfluit) en Giulio Quirici (theorbe) werken van de Franse componist Charles Dieupart (1667-1740) en zijn tijdgenoten, onder wie Castrucci, Pepusch en Veracini. Het concert vindt plaats in de kapel van het Elkerliek Ziekenhuis, Wesselmanlaan 25 in Helmond en begint om 15.00 uur.

'London Virtuosi' wordt gevormd door twee musici die virtuoos en met overgave hun instrumenten weten te bespelen. Zij vertolken deze middag muziek van voor ons vrij onbekende componisten, die in hun tijd echter belangrijke muzikanten waren en voorbeelden voor latere componisten.
Blokfluitiste Isabel Favilla trad op met ensembles in Europa en Zuid-Amerika. Ze won samen met Giulio Quirici met hun ensemble Radi Antiqua prijzen op grote festivals zoals het Händel Festival in Göttingen en het Internationaal Van Wassenaer Concours in Utrecht. Quirici speelt oude en moderne muziek in diverse gerenommeerde orkesten zoals het Concertgebouworkest, het Residentieorkest en Holland Baroque.
Meer informatie en kaarten: lambertusconcerten.nl

Meer berichten