Het voorlopige ontwerp van Sportcampus de Braak. Foto: MoederscheimMoonen Architects,+ FaulknerBrowns Architects,+ CULD
Het voorlopige ontwerp van Sportcampus de Braak. Foto: MoederscheimMoonen Architects,+ FaulknerBrowns Architects,+ CULD (Foto: MoederscheimMoonen Architects,+ FaulknerBrowns Architects,+ CULD)

Voorlopig ontwerp Sport- en beleefcampus De Braak

Het Voorlopig Ontwerp voor Sport- en beleefcampus De Braak in Helmond gepresenteerd aan de Adviescommissie. Het team van architecten, bestaande uit MoederscheimMoonen Architects, FaulknerBrowns Architects en CULD, gaf een toelichting op het ontwerp waarin de multifunctionele sportaccommodatie en het omliggende park in elkaar opgaan tot een herkenbaar, groen icoon.

In het ontwerp van de multifunctionele sportaccommodatie is goed nagedacht over multifunctionaliteit. Aan de beide lange zijden van het complex zijn verschillende functies geclusterd. Aan de westzijde de Praktijkschool Helmond, de ruimtes en hoofdtribune van Helmond Sport en JvdI De Fysioclub. En aan de oostzijde de NOC*NSF sporthal en amateurvoetbalaccommodatie voor SV De Braak (Mulo en Helmondia). Deze combinaties van functies versterken elkaar en maken optimaal gebruik van elkaars ruimte.


Sport en recreatie in het groen
Rondom de multifunctionele sportaccommodatie komt veel groen. Niet alleen om te zorgen voor een aantrekkelijke omgeving, maar ook in het kader van klimaatbestendigheid en bestrijding van hittestress. Het gebouw is geïntegreerd in een glooiend landschap met verhogingen, maar ook met verdiepingen voor de wateropvang.Het gebouw wordt omringd door een centrale rondgang die alle entrees en toegangen met elkaar én de omliggende wijken verbindt. Deze rondgang biedt onder andere een running track en een gedeeld pad voor fietsers en voetgangers met daarlangs bankjes. Op de vier hoekpunten van het gebouw komen speciale verblijfsplekken die ieder een verschillende invulling krijgen. Aan de noord- en oostzijde van het gebouw is sprake van een levendig deel met ruimte voor intensieve sporten. De andere zijden bieden meer ruimte voor rust en ontspanning. Naast de running track en voetbalvelden is in het ontwerp ruimte voor diverse beweeg- en sportactiviteiten gereserveerd.

Definitief Ontwerp
Het Voorlopig Ontwerp wordt in het tweede kwartaal ter besluitvorming aan de gemeenteraad voorgelegd. De architecten zullen in nauwe samenwerking met gemeente Helmond, OMO Scholengroep Helmond en de andere partners, het Voorlopig Ontwerp uitwerken tot een Definitief Ontwerp.

Meer informatie over Campus De Braak is te vinden op de website www.campusdebraak.nl

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden