Aisslinn Nosky. Foto: Wouter Jansen.
Aisslinn Nosky. Foto: Wouter Jansen. (Foto: Wouter Jansen)

Holland Baroque samen met Aisslinn Nosky

HELMOND - In het kader van de Lambertus Concerten presenteert Holland Baroque haar nieuwste programma 'Telemann met Aisslinn Nosky'. In het programma staat de componist Telemann centraal.
Holland Baroque houdt een warm pleidooi voor deze vindingrijke componist. Nogal eens wordt hij ondergesneeuwd door Nederlands' voorliefde voor Bach. Onnodig, vindt Holland Baroque, want dat is als appels met peren vergelijken. Telemann schrijft zo humoristisch met oneindige verbeeldingskracht. Elk deel is een miniatuur op zich. Poëzie en virtuositeit, verrassingen en een vleugje volksmuziek. Hij verdient het om elke keer weer ontdekt te worden. Dit programma zit vol met 18e-eeuwse pareltjes. Daarnaast laten Holland Baroque en Nosky, Telemann's voorliefde voor volksmuziek horen met Hanasky's Murkys en Polonaises.

Met haar funky uitstraling en dazzling vioolspel geeft de Canadese violiste Aisslinn Nosky een eigentijdse kijk op barok. Wars van conventies en met een vleugje entertainment bekijkt zij Telemann met een open blik. Geroemd om haar dynamische en veelzijdige vioolspel wordt Nosky internationaal gevraagd als solist.

Het concert is op zaterdag 8 februari in het Auditorium van het Elkerliek ziekenhuis aan de Wesselmanlaan in Helmond.

Meer berichten