V.l.n.r. Nicole van Beek, Geraldo Holzken, Damian Vaes, Jordan en Sjoerd, De Goede Herder  en Demi v.d. Wildenberg. Foto: Henk van Dijk.
V.l.n.r. Nicole van Beek, Geraldo Holzken, Damian Vaes, Jordan en Sjoerd, De Goede Herder en Demi v.d. Wildenberg. Foto: Henk van Dijk. (Foto: Henk van Dijk)

Winnaars Sport Awards 2019 bekend

De winnaars van de Sport Awards 2019 Helmond zijn zaterdag bekendgemaakt. Met een enorme belangstelling van alle sporters uit Helmond was de zaal in de Geseldonk helemaal gevuld met ruim 400 mensen. Iedereen was het erover eens, de organisatie Tribunemagazine heeft er een geweldige avond van gemaakt.

HELMOND - Hoewel er jaren zijn geweest dat er een hele grote verscheidenheid en kwantiteit aan prestaties, overwinningen, medailles, nationale-, europese- en wereldkampioenschappen en gewonnen titels in aan Helmond gerelateerde sporters toe te wijzen waren, was het jaar 2019 wat dunner bezet. Dat maakte de keuze voor de jury niet gemakkelijker. De winnaars zijn uiteindelijk geworden:


Sportploeg
De Award van sportploeg van het jaar ging naar Sjoerd van Rijn en Jordan Koene. Dit succesvolle duo zet in diverse disciplines van hun stijldanssport geweldige prestaties neer en won vele titels.

Talent van het jaar
Dat genen ook op talentgebied kunnen worden overgedragen bewijst de zoon van voormalig winnaar van de Helmondse Sport Award, Geraldo Holzken (12). Hij werd verkozen tot Talent van het Jaar.

Paralympische sporter
De titel ging net als in 2018, naar rolstoeltennisser Niels Vink. Hij si hard op weg om zijn Olympsche droom te verwezenlijken. Omdat Niels niet aanwezig kon zijn, nam zijn moeder Nicole van Beek, de Award in ontvangst.

Sportvrouw
Ook in de categorie sportvrouw zijn het vooral de jeugdige sporters die het meest in het oog springende prestaties neer hebben gezet. Atletiek-atlete Demi van den Wildenberg prolongeerde haar Nederlands kampioenschap als junior met een tijd van 11,82 sec over de 100 meter sprint. Dat maakte haar de Sportvrouw van het Jaar.

Sportman
Ook bij Sportman van het Jaar is de winnaar dezelfde als die van 2018: Damian Vaes. Inmiddels sport, woont en studeert hij op Papendal waarbij hij zich volledig op de handboogsport kan richten. Ook in 2019 liet Damian zijn talent en prestaties spreken. En dat maakte hem in de ogen van de jury 'de Sportman van het Jaar.

Meest sportieve basisschool
Ook voor de Sport Award voor de meest sportieve basisschool is het een 'very close finish' zo zegt de jury. Kandidaten OBS 't Hout, Silvester-Bernadette en De Goede Herder zijn topscholen, zeker als het gaat om het aanbieden en stimuleren van sport, beweging en gezondheid.De Award ging dit jaar naar De Goede Herder.

Sportfoto Award
Nieuw dit jaar was de verkiezing van de Sportfoto van het Jaar. Het publiek kon stemmen en koos voor de selfie van van Eefje Swinkels.

Meer berichten