Foto:

Mooie stap in ontwikkeling Brainport Human Campus

HELMOND - In aanwezigheid van burgemeester Blanksma, is vrijdag 31 januari het contract ondertekend tussen de Human Campus en ROVC voor de vestiging van het derde ROVC TechCenter in Nederland. Gemeente Helmond is verheugd het ROVC, marktleider op het gebied van praktijkgerichte technische opleidingen, binnen haar gemeentegrenzen te mogen verwelkomen.


Praktijkgericht technisch onderwijs is zeer belangrijk voor de arbeidsmarktregio Helmond-De Peel binnen de Brainportregio en in onze regio waar Slimme Maakindustrie centraal staat. De gemeente Helmond is (als centrumgemeente) trots op het feit dat zij twee sterke merken als Driessen Groep en ROVC heeft kunnen samenbrengen. Met als resultaat de ontwikkeling van het derde ROVC TechCenter in Nederland op de Human Campus. Dit is een belangrijkste stap om de ambities van arbeidsmarktregio Helmond-De Peel op het gebied van een Leven Lang Ontwikkelen te realiseren.

ROVC biedt onder andere om- en bijscholing voor de 'makers van de toekomst'. "In de komende jaren veranderen en vervallen in Nederland ruim 13,3% banen (1,2 miljoen banen) door innovaties en ontwikkelingen. Investering in onderwijs en in de ontwikkeling van mensen is van groot belang voor de mensen zelf én voor de economische ontwikkeling van de regio", aldus burgemeester Blanksma, tevens kartrekker binnen Brainport van de agenda Leven Lang Ontwikkelen.

Op weg naar Brainport Human Campus
Jeroen Driessen van de Human Campus is enorm blij met de komst van ROVC naar de campus. Driessen: "De Human Campus in Helmond is dé plek waar professionals, organisaties en initiatieven op het gebied van mens en werk samenkomen. Hier delen we kennis en gaan we met elkaar in gesprek. De samenwerking op de campus tussen onderwijs, ondernemers en de overheid zet mensen in beweging. De campus vormt daarbij een warme plek waar ruimte is voor 'heart én mind', om te werken én te ontspannen, te leren en te onderwijzen, waar oog is voor kennis, ontwikkeling én inspiratie". Inmiddels kent de Campus al tal van vaste bewoners. De komst van het ROVC TechCenter is een waardevolle aanvulling in de doorontwikkeling van de Brainport Human Campus."

TechCenter in hart van industriële sector
In april 2020 opent ROVC de derde praktijklocatie in Helmond. Verspreid over 1.000 m2 aan theorielokalen en een praktijkhal staan verschillende toekomstbestendige installaties opgesteld. "ROVC groeit en de vraag naar praktijkgerichte cursussen en trainingen is groot. Dat merken we zeker in de regio Helmond waar de industriële sector sterk is vertegenwoordigd. Wij zijn dan ook verheugd met de opening van het ROVC TechCenter op de Brainport Human Campus. Daarmee voorzien we in de vraag naar praktijkgerichte, technische opleidingen in deze regio", aldus John Huizing.

Meer berichten