Burgemeester Blanksma reed in april 2018 mee op een duofiets. Foto: Paula Winckens.
Burgemeester Blanksma reed in april 2018 mee op een duofiets. Foto: Paula Winckens. (Foto: Paula Winckens)

Fiets mee met Duofietsen Helmond?

HELMOND - De stichting Duofietsen Helmond start dit voorjaar weer met haar fietstochten. Elke dag gaan de vrijwilligers fietsen, uitgezonderd het weekend, met mensen die een beperking hebben en niet meer zelf kunnen fietsen. Er zijn afspraken met vrijwel alle zorginstellingen van Helmond waar de stichting frequent mensen ophaalt om met hen een middag te gaan fietsen in Helmond en omgeving. Daarnaast is er ook contact met veel nog thuiswonende mensen.

Zo'n fietsdag ziet er als volgt uit: de vrijwilligers verzamelen zich bij het clubhuis in de Kastanjehoutstraat en vertrekken daar met de duofietsen om 13.00 uur naar de gekozen instelling. Sinds de gift van de LEV-groep van een duofiets en een riksja, zijn er inmiddels 11 fietsen. De planners en de coördinatoren op de instellingen proberen te zorgen dat die ook allen bezet zijn. De fietstocht gaat via diverse routes in en om Helmond. Na ongeveer een uur is er een pauze bij een van de koffieadressen. Daarna start het tweede gedeelte en zorgen dat de vrijwilligers dat de gasten zo rond 16.15 uur weer terug zijn.

De Stichting is op zoek naar vrijwilligers die een middag per week of meer willen fietsen. Na aanmelding maakt u samen met een aantal ervaren vrijwilligers een proefrit zodat u in de praktijk kunt ervaren hoe dit voelt. Aanmelden kan via onderstaande website of bel met het secretariaat via tel. 06-57082890.

www.duofietsenhelmond.nl

Meer berichten