Burgemeester leest voor bij KDV de Bereboot

HELMOND - Vandaag zijn de Nationale Voorleesdagen begonnen die nog tot en met 1 februari duren. Traditiegetrouw wordt er afgetrapt met het voorleesontbijt. Zo ook bij Kinderdagverblijf De Bereboot.

Wat ook een traditie is, is het uitnodigen van een (lokale) bekende Nederlander om het prentenboek dat centraal staat voor te lezen. Bij Kinderdagverblijf De Bereboot kwam Burgemeester Blanksma het boek 'Moppereend' voorlezen en de jeugdburgemeester zal haar vergezellen. Dit prentenboek is verkozen tot het prentenboek van  het jaar 2020.

Doelstelling van de Voorleesdagen is het stimuleren van het voorlezen aan kinderen die nog niet zelf kunnen lezen. De doelgroep is dus kinderen van ½ jaar tot 6 jaar. Voorlezen maakt een groot verschil. Van de kinderen die niet worden voorgelezen, heeft maar 30% voldoende woordenschat voor een goede start op school.

Een kind dat opgroeit in een taalarm gezin, hoort in de 4 jaar, voordat het naar school gaat, 30 miljoen woorden minder dan in een taalrijk gezin. Van de peuters die worden voorgelezen heeft bijna 70% voldoende woordenschat.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden