De eerste 'Halve van Helmond' is op zondag 19 april. Foto: Alex de Kuijper.
De eerste 'Halve van Helmond' is op zondag 19 april. Foto: Alex de Kuijper. (Foto: Alex de Kuijper)

Helmond krijgt eigen halve marathon

Zondag 19 april is de dag van een nieuw hardloop- en wandelevenement, de 'Halve van Helmond'. Ook zijn er hardloopwedstrijden over 5 en 10 kilometer, is er een bedrijvenloop, een kidsrun en wandelaars kunnen deelnemen aan een wandeltocht van 15 kilometer.

HELMOND - Lopersgroep Brandevoort en de Helmondse Atletiekclub (H.A.C.) hebben de krachten gebundeld om de Halve van Helmond te organiseren. De Halve van Helmond geeft invulling aan de ambitie van beide verenigingen om een grootschalig sportief evenement voor Helmond op te zetten. Aan ervaring geen gebrek; Lopersgroep Brandevoort organiseerde al 12 jaar met succes Rondje Brandevoort en H.A.C. heeft jaren lang de populaire NightRun mede georganiseerd. Het doel is om de 'Halve van Helmond' in de komende jaren als Helmonds evenement bovenregionaal op de kaart te zetten.

Dit jaar zal de start en finish plaatsvinden op Sportpark Molenven in Stiphout, bij de atletiekclub H.A.C. Het hardloopparcours heeft een lengte van 10 kilometer en loopt door mooie gebieden van Helmond zowel qua natuur als architectuur. Sportpark Brandevoort is ook onderdeel van het parcours. De kidsrun vindt plaats op de atletiekbaan. Voor wandelaars wordt een mooie route uitgezet van ongeveer 15 kilometer.

Meer info en inschrijven
Inschrijven voor het evenement is mogelijk via onderstaande website. Hier is ook meer informatie te vinden over het evenement. Niet alleen sporters, ook toeschouwers zijn van harte welkom tijdens deze dag om de lopers aan te moedigen. Er zal gezorgd worden voor entertainment, hapjes en drankjes.

www.halvevanhelmond.nl

Meer berichten