V.l.n.r.: Erik Mastenbroek, Johan Kuijten, Mart Schuiteman, Jaap Veneman, Hans Zwart
V.l.n.r.: Erik Mastenbroek, Johan Kuijten, Mart Schuiteman, Jaap Veneman, Hans Zwart (Foto: )

Jazz Café Mierlo voor de muziekliefhebber

MIERLO - Vijf Mierlose jazzliefhebbers zijn recent gestart met het Jazz Café Mierlo. Hiermee willen ze inwoners van Geldrop-Mierlo en de regio kennis laten maken met, en laten genieten van, verschillende jazz bands en stijlen, zoals dixieland, blues, swing, ragtime, gypsy, boogie woogie, bigband, souljazz.

De heren willen in pauzes en na afloop de gelegenheid bieden voor sociale contacten, met een drankje en een hapje. De optredens gaan ze ondersteunen met achtergrondinformatie over de verschillende bands en muziekstijlen. Bij jazzliefhebbers wordt nogal snel gedacht aan de senioren. Maar ze willen ook de jongere muziek liefhebbers interesseren.

Voor het komende jaar zijn zes optredens gepland. In de eerste helft van het jaar op de eerste woensdagavond in de maand. Voor de tweede helft van het jaar is dit nog niet definitief besloten. Jazz Café Mierlo is opgestart als vrijwilligersorganisatie en ondergebracht bij 't Patronaat aan de Heer van Scherpenzeelweg 14 in Mierlo. Bij de organisatie is ondersteuning en advies gevraagd van enkele ervaren organisatoren van Jazz clubs en optredens in de regio.

Voor het eerste concert op woensdag 5 februari om 20.00 uur is Bigband JaZZcape uit Mierlo uitgenodigd. Het concert is in't Patronaat, Hr. Van Scherpenzeelweg 14, Mierlo.

www.jazzcafemierlo.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden