Prijswinnaars Literaire Speeltuin

Foto:

HELMOND - Naast de Bibliotheek in Helmond wordt gebouwd aan een nieuw park: het Burgemeester Geukerspark. In het park is ook een speeltuin gepland op initiatief van de Bibliotheek Helmond-Peel. Deze Literaire Speeltuin, die jong en oud nieuwsgierig maakt naar boeken en taal, wilde de bibliotheek niet zelf bedenken. Daarom werden alle Helmondse kinderen gevraagd om mee te denken. Ook twee scholen die in de buurt van het park liggen, Basisschool De Vuurvogel en Basisschool Silvester-Bernadette, zijn aan de slag gegaan met een ontwerp tijdens workshops 'design thinking'. De resultaten van al dit denkwerk van de jeugd worden meegenomen in het definitieve ontwerp van de speeltuin.

Er werden tientallen ontwerpen ingeleverd en daaruit werden 10 prijswinnaars geselecteerd. De winnaars van de 3 hoofdprijzen zijn: 1e prijs: Koen Bax (13 jaar), 2e prijs: Roos Heesakkers (11 jaar), 3e prijs: Maud Haans (6 jaar). Op woensdag 15 januari ontvingen zij hun prijs uit handen van de voorbereidingsgroep van de Speeltuin.

De winnende school is Basisschool Silvester-Bernadette. Zij gingen op 15 januari onder leiding van Studio Tast verder aan de slag met hun ontwerp.

Lees er meer over op www.bibliotheekhelmondpeel.nl/literairespeeltuin

Meer berichten