Literair Café Helmond

Marieke Lucas Rijneveld. Foto: Audrey Tulkens.
Marieke Lucas Rijneveld. Foto: Audrey Tulkens. (Foto: Audrey Tulkens)

HELMOND – Het Literair Café Helmond verwelkomt op dinsdag 28 januari twee jonge schrijfsters: Marieke Lucas Rijneveld en Nina Polak. Ze worden geïnterviewd door journalist en literatuurcriticus Theo Hakkert. De avond vindt plaats in theater Het Speelhuis. John van der Sande en Otine van Erp zorgen voor muzikale intermezzo’s.

Marieke Lucas Rijneveld (1991) geldt als een van de grootste talenten van de Nederlandse letteren. In 2015 debuteerde ze met de meermaals herdrukte dichtbundel Kalfsvlies, die werd bekroond met de C. Buddingh’ Prijs voor het beste poëziedebuut. Haar debuutroman De avond is ongemak verscheen in 2018; deze stond op de longlist van de Libris Literatuur Prijs 2019 en in datzelfde jaar kreeg ze er de ANV Debutantenprijs voor.

Nina Polak studeerde literatuurwetenschap en Cultural Analysis aan de Universiteit van Amsterdam en in New York. Vanaf 2013 is ze correspondent cultuur voor De Correspondent. Als romanschrijver debuteerde Polak in 2014 met We zullen niet te pletter slaan. Driemaal werd de debuutroman genomineerd voor een prijs: voor de Anton Wachterprijs 2014, de ANV Debutantenprijs 2015 en de Opzij Literatuurprijs 2015. Voor haar roman Gebrek is een groot woord kreeg Polak de BNG Bank Literatuurprijs 2018.

Het Literair Café begint om 20.00 uur. Toegangskaartjes à 10 euro zijn te koop bij Het Speelhuis. Jongeren tot 18 jaar betalen 5 euro entree.

Meer berichten