Op een overvol plein voor het kasteel werd de nieuwe prins van de Keiebijters bekendgemaakt. Foto: Harrie van der Sanden.
Op een overvol plein voor het kasteel werd de nieuwe prins van de Keiebijters bekendgemaakt. Foto: Harrie van der Sanden. (Foto: Harrie van der Sanden)

Prins Briek en Prins Briekske

De Keiebijters hebben zaterdag op het plein voor het kasteel van Helmond bekendgemaakt dat Broos Swinkels (46) prins is van het Helmondse stadscarnaval. Het motto is dit jaar 'Oit de Kunst.!'

HELMOND - Naast de Keiebijters, met hun voltallige bestuur en het college van oud-Prinsen, waren ook alle andere Helmondse carnavalsverenigingen en vele andere belangstellenden aanwezig bij dit officiële moment. Het plein voor het kasteel was vol met nieuwsgierigen naar de nieuwe prins.

Broos Swinkels behoort tot de zevende generatie van de familie Swinkels van Bavaria. In het dagelijks leven is hij Strategisch inkoper bij de Royal Swinkels Family Brewers. De komende weken gaat hij de Keiebijters voor als Prins Briek XLVII.

Hints- & Prinseroaje
Iedereen die in de afgelopen weken heeft meegedaan aan het Hints- & Prinseroaje 2020 en de prins goed hebben geraden, maakte kans om in de prijzen te vallen. De kersverse Prins Briek trok de naam van Patrick Hendriks uit de ton. Deze winnaar gaat een prinsheerlijk jaar tegemoet dankzij de talloze prijzen die beschikbaar zijn gesteld door de Roajeschenkers.

Prins Briekske
Op zondagmiddag 19 januari was het de beurt aan de jeugd. Om 14.00 uur startte in Hoftempel West-Ende het jeugdevenement, dit jaar in de vorm van 'Kiezelkeikes Talentshow'. Deze talentenjacht leidde tot de climax dat Freek Vernooy in 2020 de jeugd voorgaat als Prins Briekske der Keiebijters.

Kijk voor meer informatie op www.keiebijters.nl

Meer berichten