VriendenLoterij vervult hartenwens Folker uit Helmond

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Folker Vink (61) uit Helmond. De Luisterlijn deed voor hem een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Daarmee gaat zijn hartenwens in vervulling: Folker krijgt een opknapbeurt voor de tuin van zijn dochter en kleinzoon.

HELMOND - Annemiek Ceelen, trainer/begeleider bij de Luisterlijn Eindhoven: "Folker is al sinds eind 2016 een enorm trouwe en betrouwbare vrijwilliger bij de Luisterlijn. Zijn inzet is groot en hij draait regelmatig nachtdiensten. Daarnaast is hij een echte ambassadeur. De Luisterlijn onder de aandacht brengen is nooit te veel moeite. En dat terwijl Folker het zelf zeker niet altijd even makkelijk heeft. Folker heeft een groot verlies moeten verwerken, waardoor hij te maken heeft met gevoelens van verlies, pijn en onmacht. Tegelijkertijd ervaart hij ook vreugde, dankzij de komst van zijn kleinzoon. De wens van Folker is om de tuin van zijn dochter en kleinzoon te verbeteren en te herinrichten, zodat deze veilig is voor zijn kleinzoon. Vanwege gezondheidsklachten lukt dat hem zelf niet. We vinden het geweldig dat we Folker nu dankzij het VriendenFonds in het zonnetje hebben mogen zetten. Dat heeft hij echt verdiend!"

Folker Vink (61) is blij verrast: "Wat een enorme verrassing. Nu kan de tuin gelukkig toch mooi worden opgeknapt. Iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt, dank jullie wel!"

 

VriendenFonds van de VriendenLoterij vervult hartenwensen
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds

Over de Luisterlijn
De Luisterlijn is dag en nacht beschikbaar voor een vertrouwelijk gesprek, per telefoon, chat en mail. Door te luisteren helpen de 1.500 vrijwilligers mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Met jaarlijks 350.000 gesprekken is de Luisterlijn al 60 jaar de grootste organisatie die emotionele steun op afstand biedt. www.deluisterlijn.nl

EINDE PERSBERICHT


Noot voor de redactie, niet voor publicatie
Voor meer informatie en/of interviewaanvragen met één van de betrokkenen kunt u contact opnemen met:

VriendenLoterij, afdeling Communicatie
T: 020 – 209 20 50
E: pers@vriendenloterij.nl

Beeldmateriaal:
Helemaal onderaan dit bericht vindt u een link naar beeldmateriaal van de uitreiking. Dit beeldmateriaal is rechtenvrij voor publicitaire doeleinden te gebruiken.

Fotobijschrift:
De hartenwens van Folker Vink uit Helmond gaat in vervulling dankzij een aanvraag van de Luisterlijn bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij.

Over de VriendenLoterij
De VriendenLoterij steunt maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven, zodat zij voluit mee kunnen doen in de samenleving en een volwaardig leven kunnen leiden. Ook steunt zij vrijwilligers in hun ambitie om een bijdrage aan de maatschappij te leveren. De loterij werft fondsen voor goede doelen die werken aan gezondheid en welzijn en geeft bekendheid aan hun werk.

Bij de VriendenLoterij is je mobiele telefoonnummer je lotnummer. Deelnemers maken met hun mobiele telefoonnummer maandelijks kans op meer dan honderdduizend prijzen en hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen goed doel mee te spelen. Inmiddels spelen ruim 540.000 deelnemers mee voor 47 goede doelen en ruim 3.300 clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland. Sinds 1998 is ruim 907 miljoen euro aan goede doelen geschonken. Organisaties zoals KWF Kankerbestrijding, Fonds Gehandicaptensport, Hartstichting, Nationaal Fonds Kinderhulp en Nationaal Ouderenfonds ontvangen jaarlijks een bijdrage.

De VriendenLoterij is met de Nationale Postcode Loterij en de BankGiro Loterij onderdeel van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. Het format van de Postcode Loterij is ook actief in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen. De Goede Doelen Loterijen samen met de loterijen in deze landen zijn de op één na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld. www.vriendenloterij.nl

Bijlagen:
- De Luisterlijn - Folker Vink.jpgAanpassen opt-in instellingen via PersDesk.nl

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden