Foto: Harrie van der Sanden
Foto: Harrie van der Sanden (Foto: )

Bekendmaking Prins Briek XLVII en Prins Briekske der Keiebijters

HELMOND - De Keiebijters maken zaterdag 18 januari op het plein voor het kasteel van Helmond bekend wie Prins Briek XLVII is. Deze middag start om 13.30 uur.

Naast de Keiebijters, met hun voltallige bestuur en het college van oud-Prinsen, zijn ook alle andere Helmondse carnavalsverenigingen aanwezig bij dit officiële moment. Zij zullen, samen met het Helmondse publiek, Prins Briek XLVII hartelijk welkom heten in het feest van 't Helmondse carnaval. Dit jaar met het motto 'Oit de Kunst.!'.


Winnaar Prinseroaje
Iedereen die in de afgelopen weken heeft meegedaan aan het Hints- & Prinseroaje 2020 en de prins goed hebben geraden, kunnen in de prijzen vallen. De kersverse Prins Briek maakt de hoofdprijswinnaar bekend. Deze winnaar gaat een prinsheerlijk jaar tegemoet dankzij de talloze prijzen die beschikbaar zijn gesteld door de Roajschenkers.

Keiebijters Kletstoernooi
Aansluitend houdt Prins Briek XLVII zijn receptie in Hoftempel West-Ende, waar iedereen de gelegenheid heeft hem te feliciteren. 's Avonds gaat het befaamde Keiebijters Kletstoernooi om stipt 20.00 uur van start in De Traverse. Verdeeld over drie avonden stappen twaalf kletsers in de ton om te strijden om de titel Opperkletsmajoor 2020. Alle KeieKletsavonden zijn uitverkocht.

Prins Briekske
Zondagmiddag 19 januari is het de beurt aan de jeugd. Om 14.00 uur start in Hoftempel West-Ende het jeugdevenement, dit jaar in de vorm van 'Kiezelkeikes got Talent'. Deze talentenjacht leidt tot de climax van wie dit jaar de jeugd voorgaat als Prins Briekske der Keiebijters. Entree is gratis. Meer informatie:

www.keiebijters.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden