Hans van Gorp, Toon Maas & Piet Snijders. Foto: Kees Martens
Hans van Gorp, Toon Maas & Piet Snijders. Foto: Kees Martens (Foto: Kees Martens )

Nawdèwir in Lierop

LIEROP/HEUSDEN - De Peellandse theatermakers Hans van Gorp, Toon Maas & Piet Snijders brengen zaterdag 25 januari om 20.15 uur hun voorstelling Nawdèwir voor het voetlicht in De Vurherd in Lierop. Een op 11 januari geagendeerde voorstelling in het Hart van Heuze in Asten, is wegens omstandigheden uitgesteld tot eind maart.
Nawdèwir draait lekker, zowel in dorpshuizen als in theaters. Zeker in thuisregio de Peel laat het publiek zich gewillig meevoeren in de theatrale gedachtekronkels van het trio Van Gorp, Maas & Snijders.
Dit drietal stond vijf jaar geleden aan de basis van de 'Brabantse volksopera Mistero', die uitverkochte schouwburgzalen trok in Oost-Brabant. Nadien vonden de drie met 'Vruger waar alles bitter' het 'Brabants literair entertainment' uit. Nawdèwir is hun tweede theaterprogramma in dat genre.
Inhoudelijk gaat Nawdèwir over de gemakken en soms hilarische ongemakken van het ouder worden, een realiteit waarmee intussen ook de 'generatie van '68' wordt geconfronteerd.
Als Maas, Van Gorp & Snijders 'horen, zien & zingen' gaat het over pillen en pijntjes; over slikken en prikken en over van alles wat je niet wilt, maar overkomt. Nawdèwir is kleinschalig theater; van aandoenlijk tot abnormaal, van broos tot brutaal. Milde maatschappijkritiek, poëtische beschouwingen en absurdisme gaan in het programma hand in hand. Soms op 't randje, maar nooit eroverheen, want de platte lol is aan dit trio niet besteed.
Nawdèwir: zaterdagavond 25 januari 20.15 uur in gemeenschapshuis De Vurherd, Offermanstraat 10 in Lierop. Kaarten à 14 euro zijn te koop bij respectievelijk De Vurherd Lierop of via www.hansvangorp.nl.

Meer berichten