Nieuwjaarsconcert Helmonds Vocaal Ensemble

Helmonds Vocaal Ensemble geeft zondag haar Nieuwjaarsconcert.
Helmonds Vocaal Ensemble geeft zondag haar Nieuwjaarsconcert. (Foto: )

HELMOND - Het Helmonds Vocaal Ensemble geeft zondag 12 januari haar Nieuwjaarsconcert in de St. Trudokerk aan de Dorpsstraat 34 in Helmond. Dit concert begint om 16.00 uur.

Na het indrukwekkende jubileumjaar van het HVE in 2018, heeft dirigent Jeroen Felix voor de periode 2019-2023 ervoor gekozen om muziek uit te voeren van componisten uit diverse landen. Het HVE gaat op reis. In 2019 stond een aantal Duitse componisten centraal. Tijdens het nieuwjaarsconcert gaat het HVE geleidelijk aan Duitsland verlaten. Er zullen nog drie stukken gezongen worden van Duitse componisten, te weten Rheinberger, Hassler en Mendelssohn om vervolgens de grens over te steken naar ons eigen land. Het gehele programma is opgebouwd rondom het werk 'Van duister naar licht' van de Nederlandse componist Maurice Pirenne. In verschillende opstellingen en vanaf diverse plaatsen in de kerk zullen werken ten gehore gebracht worden van onder andere Maurice Pirenne, Albert de Klerk en Jan Mul. Verder werken mee organist Jan van de Laar en een koperensemble bestaande uit leden van het Helmonds Muziek Corps. Ook zij spelen werken van Nederlandse componisten.

Stuur een e-mail naar info@helmondsvocaalensemble.nl en reserveer uw kaarten. Kaarten kunnen ook gekocht worden aan de kerk voorafgaand aan het concert.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden