Stichting Speel je mee kreeg honderden boeken van de bibliotheek.
Stichting Speel je mee kreeg honderden boeken van de bibliotheek. (Foto: )

Honderden boeken bibliotheek voor stichting Speel je mee

HELMOND - Begin december bracht Susan Verheij (2e rechts op de foto)) van de Bibliotheek Helmond-Peel honderden nieuwe kinderboeken naar Speel je mee. Van Woezel & Pip voor de kleinste kinderen tot Donald Duck pockets voor de oudere kinderen, die zelf al kunnen lezen. De vrijwilligers van Speel je mee zijn er enorm blij mee. "Wij stimuleren lezen graag, kinderen genieten er enorm van. We hebben ook een flinke boekenkast met gebruikte boeken staan."

Susan Verheij: "Voor jonge ouders zijn boekjes zoals van Woezel & Pip een mooie manier om samen leesplezier te beleven met hun kind. Ouders staan er vaak niet bij stil dat kinderen ook van stripboeken veel leren, al gaat het er natuurlijk als eerste om dat stripboeken lezen vooral plezierig is."
Bij stichting Speel je mee kunnen ouders die het financieel niet breed hebben toch hun kinderen laten spelen. Ook mogen zij cadeautjes uitzoeken voor als deze kinderen naar een feestje gaan. De stichting heeft bijna 500 kinderen in hun bestand, allemaal van 0 tot 13 jaar. Stichting Speel je mee is gevestigd in het Con Brio gebouw aan de Braakse Bosdijk. De gift is mede mogelijk gemaakt door Cubiss uit Tilburg, zij ondersteunen organisaties die zich bezighouden met vraagstukken rondom lezen, leren en informeren.

In Nederland leven veel mensen in armoede. Ook in Helmond wonen gezinnen die op of onder de armoedegrens leven. Deze gezinnen beschikken vaak niet over goede huisvesting, genoeg eten en kleding.
Vaak is er geen geld om een speciale gelegenheid zoals het behalen van een zwemdiploma, verjaardag, Suikerfeest, sinterklaas- of kerstfeest te vieren zoals ze dat graag zouden willen. Het krijgen van een cadeau voor de (klein)kinderen van deze gezinnen is helaas niet vanzelfsprekend. Stichting Speel je mee vindt dat ieder (klein)kind het verdient om een feestje te kunnen vieren en daar hoort natuurlijk een cadeautje bij! En ook al is speelgoed geen eerste levensbehoefte, voor de ontwikkeling van een kind is speelgoed heel belangrijk. Zij ondersteunen (groot)ouders met financiële moeilijkheden, na doorverwijzing, met het geven van een cadeautje voor hun (klein)kinderen tot en met 12 jaar.
Speel je mee zamelt bruikbaar, compleet en goed speelgoed in, zodat de ouders een cadeautje voor elke gelegenheid uit kunnen komen zoeken. Meer informatie:

stichtingspeeljemee.nl

Meer berichten