De Lego-experience is er voor groot en klein. Foto: Cor v.d. Ven.
De Lego-experience is er voor groot en klein. Foto: Cor v.d. Ven. (Foto: Cor vd Ven)

Museum Klok & Peel pakt uit tijdens kerstvakantie

In de kerstvakantie is Museum in Wintersfeer voor jong en oud hét evenement om samen de kerstsfeer te beleven. Een van de trekkers is de Lego-experience. Het evenement duurt tot en met 5 januari 2020.

ASTEN - Nergens klinken de kerstklokjes zo uitnodigend als juist in het klokkenmuseum. De mooie aankleding van het museum brengt iedereen vanzelf in een sfeer van warmte en gezelligheid. Grote en kleine kinderen kunnen samen een (kerst)Lego-droomkasteel bouwen. Ook in de collecties van het museum is er voor kinderen veel te beleven. Onlangs hebben kinderen uit heel Nederland er voor gezorgd dat het museum opnieuw het predicaat 'Kidsproof' kreeg.

Ter inspiratie wordt in de Oranjerie een speciale expositie van Lego-objecten gebouwd, een heuse Lego-experience. Er zijn prachtige bouwsels te zien. Maar nog leuker is het natuurlijk om je eigen creaties aan de tentoonstelling toe te voegen. En dat kan, want er is een grote doe-voorraad om zelf mee te bouwen. De mooiste bouwwerkjes mogen een paar dagen blijven staan.


Kerststallen
Naast de Lego experience is er nog veel meer te beleven In Museum Klok & Peel. Zo zijn diverse kerststallen te zien uit de hele wereld. sommige met een wel heel bijzonder verhaal. Wat te denken van een kerststal van turf, dat gevormd is rond het jaar 0? Stap ook in de wereld van Charles Dickens en maak mooie kerst-selfie's. Luister naar romantische kerstverhalen tijdens de diverse voorleessessies en geniet bijvoorbeeld van warme chocomel met iets lekkers in ons museumcafé.


Horlepiep

Zondag 29 december is er live muziek van Horlepiep, Brabantse oudste volksmuziekgroep. Zo oud al, dat ze uit het Victoriaanse Engeland lijkt te komen, de tijd van Dickens zelf. Het muziekprogramma omvat kerstliederen uit Peel en Kempen en verder uit alle delen van Europa.

En natuurlijk zijn er de exposities en gratis rondleidingen door de collectie Klok, dagelijks om 13:00 uur.

Praktische informatie

'Museum in Wintersfeer';  tot en met 5 januari 2020, dagelijks van 12.00 tot 17.00 uur; alleen op 1 januari gesloten. Op 31 december is het museum geopend tot 16.00 uur en op 5 januari sluit de Lego-experience om 16.00 uur. Het museumkaartje geldt als entreebewijs voor het evenement. Meer informatie:

museumklokenpeel.nl

Meer berichten