De kapellekeswandeling is altijd goed voor mooie foto's. Foto: Joost Pennings.
De kapellekeswandeling is altijd goed voor mooie foto's. Foto: Joost Pennings. (Foto: Joost Pennings)

Kapellekeswandeltocht Gemert

GEMERT - De laatste zondag van het jaar is het weer tijd om te wandelen in de Griebelgrauw. Om precies te zijn op zondag 29 december. Want voor de 7e keer organiseren de boeren en tuinders van Gemert-Handel (ZLTO) een sfeervolle wandeltocht. In schemering, de overgang tussen dag en nacht, wandelen langs de mooie kapellen en boerderijen die Gemert rijk is. De hele route is verlicht met duizenden kaarsjes. De gildes presenteren zich met tromgeroffel bij hun kapellen. Deze editie is er extra veel entertainment in de vorm van koren en muzikanten langs de route. Onderweg kunnen de wandelaars zich opwarmen warme soep, glühwein of chocomel, die verkrijgbaar zijn op verschillende plekken langs de route. De deelnemers kunnen dit jaar virtueel binnenkijken bij de agrarische ondernemers langs de route via een QR-code op de mobiele telefoon.

Jaarlijks wordt een deel van de opbrengst geschonken aan een goed doel. Dit jaar is gekozen voor Hospice De Populier in Bakel. Zij willen de buitenruimte gaan inrichten met een terras met bloemen en planten.

De start is bij het Boerenbondsmuseum, Pandelaar 106 in Gemert vanaf 15.30 tot 17.30 uur. De tocht eindigt op het Winterpleinfestijn bij het Boerenbondsmuseum. Deelname is gratis. Deelnemers moeten wel zelf een veiligheidsvest en zaklamp meebrengen. Foto's insturen kan via: fotowedstrijdkwt@gmail.com.

Meer berichten