De Rimboband bij een eerder optreden op het Caratpodium.
De Rimboband bij een eerder optreden op het Caratpodium. (Foto: )

Kerstconcert HMC met Rimboband

HELMOND - In de aula van het Carolus Borromeus College in Helmond vindt op zondag 15 december van 14.00-16.15 uur het kerstconcert plaats van de Rimboband met het Helmonds Muziekcorps. Het concert is gratis toegankelijk.

Het is het afsluitend concert van het 40-jarig jubileum van de Rimboband onder leiding van José van Bommel, een muziekgezelschap uit de regio Helmond voor mensen met een verstandelijke beperking. De band heeft het 40-jarig jubileum afgelopen jaar gevierd met een aantal concerten en activiteiten. De Rimboband musiceert graag met een ander orkest, koor of harmonie. Voor beide muziekgezelschappen levert deze samenwerking een geweldig rijke ervaring op. Zo dus ook dit kerstconcert samen met het Helmonds Muziek Corps onder leiding van dirigent Willem van Zee.

Door beide gezelschappen worden bekende en minder bekende kerstliederen ten gehore gebracht. De Rimboband speelt onder andere The Little Drummer Boy en Mozarts 'Laudatum Dominum' met soliste Jette Eijsink. Het HMC heeft onder meer 'Russian Christmas Music' en een bijzondere versie van Jingle Bells op het programma staan. Uiteraard wordt het concert afgesloten met een gezamenlijk 'We wish you a merry christmas'.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden