Het interieur van de Lambertuskerk in Someren.
Het interieur van de Lambertuskerk in Someren.

Kerstconcert in de Lambertuskerk

SOMEREN - In de St. Lambertuskerk vindt zondag 15 december om 14.30 uur het jaarlijkse kerstconcert plaats. Het concert wordt verzorgd door het ‘Somerens Dameskoor’ het mannenkoor ‘De Nachtegaal’ en ‘Muziekvereniging Somerens Lust’. Het is een mooie traditie, waar veel Somerenaren en mensen uit de omgeving aan gehecht zijn.

Vanuit ‘Muziekvereniging Somerens Lust’ zal dit jaar het houtensemble onder leiding van Remy Remery optreden. Het ‘Somerens Dameskoor’ wordt gedirigeerd door Helna Beelen en het mannenkoor ‘De Nachtegaal’ staat onder leiding van dirigent Paul Mestrom. Daarnaast is het jeugdkoor ‘Mixed Voices’ onder leiding van Loes van Stratum ook aanwezig. De muzikale begeleiding wordt uitgevoerd door Annemieke Beelen op piano en Manon Wijnen op dwarsfluit.

De drie samenwerkende verenigingen hebben er naar gestreefd om een mooi en afwisselend programma neer te zetten. Het repertoire zal overwegend nieuw zijn ten opzichte van vorige jaren, maar enkele kerstklassiekers zullen niet ontbreken.

Het programma is wat ingekort ten opzichte van vorige jaren en hierdoor is de pauze in de kerk komen te vervallen. Daarom wordt het publiek na afloop van het concert in de Ruchte getrakteerd op koffie, thee en een koekje. De entree is gratis, een vrijwillige bijdrage aan het einde van het concert wordt op prijs gesteld.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden