Burgemeester Elly Blanksma gaf de tas met presentjes aan de vrijwilligers. Foto: LEVgroep.
Burgemeester Elly Blanksma gaf de tas met presentjes aan de vrijwilligers. Foto: LEVgroep. (Foto: )

De 'sterren van 0492' op de Markt

Burgemeester Elly Blanksma heeft vrijdag de'Ster-Locatie Kiosk' op de Markt in Helmond geopend. De Kiosk is in het kader van de Nationale Vrijwilligersdag omgetoverd tot 'Ster-locatie' om aandacht te vragen voor alle vrijwilligers van Helmond; de sterren van 0492.

HELMOND - De inzet van al deze mensen wordt enorm gewaardeerd, bovendien levert het de vrijwilligers zelf veel op. De persoonlijke verhalen van tien vrijwilligers laten dit zien. De Kiosk hangt vol met sterren en een grote straatsticker met een QR-code. Deze code verwijst naar www.helmondvoorelkaar.nl/inspiratie waar een 10-tal verhalen van vrijwilligers zijn te lezen. De afgelopen weken is een mascotte van vrijwilliger naar vrijwilliger doorgegeven, waarbij elke vrijwilliger een interview heeft gegeven.

Nationale Vrijwilligersprijzen
De Nationale Vrijwilligersprijzen zetten vrijwilligersorganisaties én bijzondere vrijwilligers in het zonnetje. De gemeente Helmond gaat drie vrijwilligersorganisaties en één supervrijwilliger voordragen. Zie jij het wel zitten om jouw club of jouw supervrijwilliger te zien stralen op een nationaal podium? Meld je dan voor 1 januari via de website aan bij Vrijwilligerswerk Helmond: http://bit.ly/vrijwilligersprijzen-helmond

De lokale jury bepaalt wie er vanuit Helmond worden voorgedragen. De landelijke jury kiest uit alle voorgedragen kandidaten de 12 nominaties die kans maken op een prijs. De supervrijwilliger die Helmond voordraagt, wint sowieso een prijs.


Wat kun je winnen?
Een juryprijs van 6000 euro voor het beste lokale vrijwilligersinitiatief en een publieksprijs van 2500 euro voor het initiatief dat de meeste stemmen weet te verzamelen. De 12 genomineerden krijgen allemaal een promotiefilm voor hun vrijwilligersinitiatief ter waarde van 3000 euro. Een prominentenprijs van 6000 euro voor het initiatief dat het beste scoort op maatschappelijke relevantie, ondernemerschap en zichtbaarheid.

Alle kandidaten die worden voorgedragen bij de landelijke jury mogen gratis deelnemen aan het 'We doen het samen Festival', waar minister Hugo de Jonge op 28 maart 2020 de nationale vrijwilligersprijzen uitreikt.

Kandidaten voordragen
Om een supervrijwilliger aan te melden, hoort de jury natuurlijk graag waarom diegene de prijs van beste vrijwilliger van het land zou moeten winnen. Daar zit vast een sterk verhaal achter! Voor het voordragen van een vrijwilligersorganisatie (initiatief of project), bekijk de criteria die gelden op: www.nationalevrijwilligersprijzen.nl. Aanmelden kan tot 1 januari.

Vragen? Neem contact op met Vrijwilligerswerk Helmond via mail naar: vrijwilligerswerkhelmond@levgroep.nl, Of bel met: 0492-59 89 89.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden