Foto:

Genomineerden Helmonder van het Jaar 2019 bekend

De jury van de Helmonder van het Jaar verkiezing maakt onder voorzitterschap van Pieter Michielsen, directievoorzitter Rabobank, de drie genomineerden voor 2019 bekend: Hajar Yagkoubi, Rianne Letschert en Jermain De Rozario.

HELMOND - Helmonder van het Jaar is niet zo maar een titel. Als je tot Helmonder van het Jaar wordt gekozen dan vervult je dat met trots. Je ziet het aan de gezichten tijdens de uitreiking en je hoort het aan de reacties van winnaars van de afgelopen jaren. Op 6 januari 2020 wordt voor de 25e keer de Helmonder van het Jaar benoemd, tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Helmond. De genomineerden

Hajar Yagkoubi
De 19-jarig Hajar is namens Nederland jongerenvertegenwoordiger voor de Verenigde Naties (VN). In september sprak zij in New York tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de commissie die gaat over sociale, humanitaire en culturele zaken. Haar speech over sociale kloven leidde tot een enthousiast applaus. Vorig jaar ontving Hajar van de jury van de Helmonder van het Jaar een eervolle vermelding voor haar werk.

Rianne Letschert
Rianne Letschert is in september benoemd tot Topvrouw van het Jaar 2019. De rector magnificus van de universiteit van Maastricht woont in Helmond en wordt door de jury vooral geroemd om haar inzet voor maatschappelijk onderwerpen als gelijkwaardigheid en diversiteit.

Jermain De Rozario
Bijna ieder Helmonder ken het verhaal van Jermain De Rozario: van vuilnisman tot sterrenchef. Eind 2018 ontving De Rozario als eerste restaurant in Helmond ooit een Michelinster. Hij is vaak voor gek verklaard. Een toprestaurant in Helmond? De jury roemt zijn doorzettingsvermogen en zijn positieve uitstraling voor Helmond.

Ook het publiek heeft een stem
Naast de juryprijs, wordt er ook een publiekprijs uitgereikt. Er kan van t/m 31 december gestemd worden via www.rabobank.nl/helmondpeelnoord op één van de drie genomineerden. Op 6 januari wordt ook bekend wie deze prijs heeft gewonnen.

Jury
Naast directievoorzitter Rabobank Pieter Michielsen als juryvoorzitter bestaat de jury uit burgemeester Blanksma, Jan Jaspers, Bart Spoormakers, Audrey van den Broek en Udo Holtappels. De Helmonder van het Jaar is een persoon of instelling die zich verdienstelijk maakt voor de stad Helmond op sociaal, maatschappelijk of cultureel gebied.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden