Cursus Digisterker in de bibliotheek. Foto: Rob Fritsen.
Cursus Digisterker in de bibliotheek. Foto: Rob Fritsen. (Foto: Rob Fritsen)

Digisterker in bibliotheek

SOMEREN - Nederland digitaliseert. Niet iedereen is in staat om digitaal te communiceren met de overheid. Toch werkt de overheid er hard aan om het contact met de burgers steeds meer digitaal te laten verlopen. Mensen die hierbij hulp willen, kunnen terecht in de Bibliotheek. De Bibliotheek Helmond-Peel biedt nu ook in Deurne en Someren de gratis cursus Digisterker, om te leren omgaan met de digitale overheid.

Onderwerpen die in de cursus aan bod komen zijn onder meer: een DigiD aanvragen en gebruiken, informatie zoeken op overheidswebsites en bijvoorbeeld Mijn toeslagen en MijnOverheid. Na deze cursus kunnen mensen zelfstandig gebruik maken van de online dienstverlening van bijvoorbeeld de gemeente, UWV en Belastingdienst.

De cursus Digisterker start in Someren op maandag 9 december in Bibliotheek Someren, Molenstraat 12. Het zijn 3 lessen van 2 uur, steeds van 13.30 tot 15.00 uur. Les 2 is op 16 december, les 3 op 6 januari 2020. Ook niet-leden van de Bibliotheek kunnen gratis deelnemen.

Meer informatie: www.bibliotheekhelmondpeel.nl/digisterker

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden