De dierenambulances voor het pand aan de Grasbeemd in Helmond.
De dierenambulances voor het pand aan de Grasbeemd in Helmond. (Foto: )

Uitbreiding gebied Dierenambulance en dierenasiel

Het verzorgingsgebied van Dierenambulance en Dierenasiel Helmond e.o. wordt groter. Vanaf 1 januari 2020 is de dierenambulance voor inwoners van de gemeenten Helmond, Laarbeek, Asten, Someren en Gemert-Bakel 24 uur per dag, 365 dagen per jaar bereikbaar voor noodgevallen. Na een melding rukt de ambulance zo snel mogelijk uit om het gewonde of gevonden dier op te halen. Gewonde dieren krijgen direct de benodigde eerste hulp en indien nodig verdere medische zorg door de dierenarts. De dieren worden daarna liefdevol opgevangen en verzorgd in het asiel aan de Grasbeemd 17 in Helmond, waar ook gevonden dieren (tijdelijk) verblijven.

HELMOND - De Dierenambulance Helmond e.o. is al ruim 30 jaar een begrip in Helmond en ruime omgeving. Elke dag weer worden veel gevonden en gewonde dieren door onze vrijwillige medewerkers opgehaald of door een vinder naar onze locatie in Helmond gebracht. Helaas zijn veel van die dieren door hun eigenaren afgedankt, verwaarloosd, weggedaan of zelfs letterlijk als oud vuil weggegooid of uit de auto gezet. Andere dieren leven vrij in de natuur, zijn echte zwervers, zijn ziek of hebben een ongeluk gehad. In alle gevallen worden deze dieren met de beste zorg en liefde door onze vrijwilligers van de dierenambulance opgehaald en vervoerd. Overleden dieren zonder eigenaar mogen wij alleen in de gemeente Helmond ophalen. Voor het ophalen van overleden dieren in de andere gemeenten moeten inwoners contact opnemen met de eigen gemeente.

Meer dierenambulances
Het verzorgingsgebied bestaat vanaf 1 januari 2020 uit de woonplaatsen: Aarle-Rixtel, Asten, Bakel, Beek en Donk, Elsendorp, Gemert, Handel, Helmond, Heusden, Lierop, Lieshout, Mariahout, Milheeze, De Mortel, Ommel, De Rips, Someren, Someren-Eind en Someren-Heide. Dit grotere gebied maakt een uitbreiding van twee naar drie dierenambulances noodzakelijk. Deze zijn alle drie beschikbaar gesteld door Stichting Dierenlot. De 3e ambulance gaat al vanaf 20 december 2019 rijden. De inwoners in het verzorgingsgebied zullen merken dat de responstijd sterk versnelt ten opzichte van de huidige situatie.

Meer vrijwilligers nodig
Met het groter worden van het verzorgingsgebied en de uitbreiding van dierenambulances, wordt ook de vraag naar vrijwilligers groter. De Dierenopvang is dringend op zoek naar chauffeurs en bijrijders op de ambulances, naar centralisten om meldingen aan te nemen en naar vrijwilligers bij de dierenopvang.

Opvang in het dierenasiel
Het dierenasiel biedt opvang aan honden, katten en andere huisdieren die geen onderdak meer hebben. Bij zwerfkatten, zwerfhonden en andere huisdieren zonder eigenaar die binnen komen, wordt in eerste instantie op allerlei manieren (via Stichting Amivedi, de eigen website en Facebook) geprobeerd om de rechtmatige eigenaar te vinden. Mocht dat na 14 dagen niet gelukt zijn dan start de zoektocht naar een nieuw baasje. Ook dieren die door hun eigenaar om diverse redenen (ziekte, verhuizing, enz.) aan het asiel worden afgestaan, worden liefdevol opgenomen. In het wild levende dieren worden na verzorging teruggeplaatst in de natuur. Als dit niet kan, worden deze dieren naar gespecialiseerde opvangcentra gebracht.

Inwoners van de genoemde gemeenten kunnen katten en kittens tijdens openingstijden vrijblijvend bezoeken in het dierenasiel. Het bezoeken van de honden kan alleen op afspraak. Informatie over de procedure voor het adopteren van een hond, kat of kitten is te vinden op onze website.

Bereikbaarheid
Voor noodgevallen is de dierenambulance 24 uur per dag, 365 dagen per jaar bereikbaar op telefoonnummer 0492-513971. Voor overige vragen of voor contact met het dierenasiel zijn de medewerkers via hetzelfde telefoonnummer te bereiken tussen 09.00 en 17.00 uur.

Het dierenasiel is open op maandag t/m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en zon- en feestdagen is het asiel gesloten.

Het bezoekadres is: Grasbeemd 17 in Helmond.

Mailen kan naar: info@dierenambulancehelmond.nl.

Meer informatie is te vinden op:

www.dierenambulancehelmond.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden