In het Kasteel is in de kerstvakantie heel veel te doen, voor groot en klein. Foto: PressVisiuals.com
In het Kasteel is in de kerstvakantie heel veel te doen, voor groot en klein. Foto: PressVisiuals.com (Foto: PressVisuals)

Veel te doen bij Winterkasteel Helmond

HELMOND - Kasteel Helmond, de grootste waterburcht van het land, wordt van 10 december tot en met 5 januari omgetoverd tot Winterkasteel Helmond. Het kasteel is sfeervol aangekleed, met gezellige lichtjes, winterse muziek en chique gedekte tafels. Wat is er allemaal te doen?

Verhalenverteller Gast Fantast vertelt kerst- en fantasieverhalen in zijn kasteelkamer vol met vreemde maar wonderlijke spullen. De kasteelgidsen vertellen verhalen over het kasteel en laten de mooiste plekken zien. Bezoekers kunnen op de foto bij de Arrenslee, kijken naar de roofvogeldemonstratie, kasteelkaarsen versieren, meegaan met de zoldertour of meedoen aan een van de andere activiteiten.

Winterkasteel Helmond is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 – 17.00 uur. Op zaterdag en zondag en op 2e Kerstdag is het Winterkasteel geopend van 12.00-17.00 uur. Op 23 en 25 december, 1e Kerstdag, 30 december en 1 januari is het Winterkasteel gesloten. Meer informatie vind je op www.museumhelmond.nl. Kasteel Helmond is gemakkelijk bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer, het stadskasteel ligt in het centrum van Helmond. Kom je met de trein, stap uit op station Helmond, en loop in circa 10 minuten naar het kasteel. Met de fiets? Stal je fiets gratis in de fietsenstalling vlakbij het kasteel.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden