Hans van Gorp, Toon Maas & Piet Snijders. Foto: Kees Martens.
Hans van Gorp, Toon Maas & Piet Snijders. Foto: Kees Martens. (Foto: Kees Martens )

Nawdèwir

ASTEN/SOMEREN - Hans van Gorp, Toon Maas en Piet Snijders, de mannen van Nawdèwir, maken drukke tijden door. Nog voor hun korte kerstreces brengen ze hun theaterprogramma op twee plaatsen in Peelland, terwijl er tussendoor ook nog optredens elders in Brabant gepland staan.
In Nawdèwir pakt de krachtenbundeling van de troubadour, de theatermaker/clown en de schrijver/dichter nog beter uit dan in hun eerste programma 'Vruger waar alles bitter'. De komende tijd is het aan het theaterminnend publiek in Helenaveen (De Gouden Helm), Asten (De Klepel), Someren (De Ruchte) en Gemert (De Eendracht) om zich daarvan te vergewissen.
In 'Nawdèwir' diepen de mannen uit Asten en Someren hun eerder bedachte 'Brabants literair entertainment' uit. Milde maatschappijkritiek, poëtische beschouwingen en absurdisme gaan in het programma hand in hand. Soms op 't randje, maar nooit eroverheen, want de platte lol is aan dit trio niet besteed.
Inhoudelijk gaat Nawdèwir over de gemakken en soms hilarische ongemakken van het ouder worden, een realiteit waarmee intussen ook de 'generatie van '68' wordt geconfronteerd.
Als Maas, Van Gorp & Snijders 'horen, zien & zingen' gaat het over pillen en pijntjes; over slikken en prikken en over van alles wat je niet wilt, maar overkomt. Nawdèwir is kleinschalig theater; van aandoenlijk tot abnormaal, van broos tot brutaal.
Nawdèwir is te zien en te horen: zondag 8 december,14.00 uur in De Ruchte in Someren en vrijdag 13 december om 20.15 uur in De Eendracht in Gemert. Kaarten te koop bij www.hansvangorp.nl of de websites van de betrokken theaters.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden