'Deurtje van Deurne' wint

Kunstenaar en ontwerper Dirk Verberne krijgt de cheque uit handen van wethouder Biemans.
Kunstenaar en ontwerper Dirk Verberne krijgt de cheque uit handen van wethouder Biemans. (Foto: )

Twee weken lang kon er gestemd worden op de kunstwerken 'Het Deurtje van Deurne' en 'Frequent' voor in de geluidswand van het station. Er kwamen 1500 stemmen binnen. Wethouder Marinus Biemans maakte bij DailyDeurne bekend dat het 'Deurtje van Deurne' de winnaar is.

DEURNE - Dirk Verberne, ontwerper van het Deurtje van Deurne, ontving een cheque ter waarde van 2000 euro voor de realisatie van zijn kunstwerk. Samen met de gemeente zal hij verder vorm gaan geven aan de uitwerking van het kunstwerk. "Met deze ontwerpwedstrijd wilden we de betrokkenheid van inwoners en kunstenaars uit de regio bij het stationsgebied vergroten", aldus wethouder Marinus Biemans. "Ik vind het mooi om te zien dat zovelen hun stem hebben uitgebracht op de kunstwerken. De winnende kunstenaar komt uit ons midden en het kunstwerk heet inwoners en bezoekers welkom in Deurne."

Het Deurtje van Deurne
Het Deurtje van Deurne is een ontwerp met een knipoog en een extra laag. Het station van Deurne is één van de belangrijkste toegangspoorten ofwel deuren tot Deurne. Het 'deurtje van Deurne' staat een stukje open en is daarmee altijd los: iedereen is welkom! De bezoeker ziet bij binnenkomst -ne (Deurne) op de deur staan. De Deurnenaar zelf, die het deurtje vanaf de andere kant benadert zal -ze (Deurze) lezen. "Ik vind het ontzettend leuk dat mijn kunstwerk op deze publieke plek komt te staan", zegt Dirk Verberne. "Ik heb zelf menig jaar op dit station op de trein gewacht. Mijn complimenten over de opknapbeurt van de stationsomgeving. Hopelijk tovert het deurtje een glimlach op het gezicht van de reizigers."

Frequent
De Deurnese ontwerpster Rinke Joosten is met haar kunstwerk 'Frequent' op de tweede plek geëindigd. "Het was een hele uitdaging om mee te doen. Ik ben nog jong en vroeg me af of ik wel kans maakte. Met mijn kunstwerk 'Frequent' ben ik dicht bij mezelf gebleven en gewoon 2e geworden. Dat is voor mij weer het bewijs dat je altijd beter gewoon kunt doen en niet moet afwachten."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden