Foto:

Geld voor Fieldlab De Peel

HELMOND - Peter de Witte, voorzitter van de stichting Smart Industry Fieldlab De Peel ontving op vrijdag 15 november een cheque van 50.000 euro uit handen van wethouder Jos van Bree. Het geld is bedoeld voor de verkenning van het fieldlab, waar MKB-ondernemers uit de Peelregio kunnen 'stoeien' met data science en industriële IoT oplossingen.

De industriële sector is sterk in beweging. Door the Internet of Things (IoT), cloud computing, data-integratie en andere technologische ontwikkelingen zal de manier van produceren drastisch wijzigen voor bedrijven. Voor veel MKB-ondernemers is het nog een ver-van-mijn-bed-show. Daar moet verandering in komen, vindt Innovatiehuis De Peel.

"Ondernemers zijn zich er terdege van bewust dat het nú het moment is om te investeren. Het regionale MKB mist soms echter de kracht om risico's te dragen en snel te mobiliseren. De individuele ondernemer kan dergelijke risico's niet altijd zelfstandig aan. Een Regionale samenwerking in De Peel is daarom de oplossing", aldus Peter de Witte.

Vanuit die gedachte is begin dit jaar het idee ontstaan om een fieldlab in te richten. "Een fieldlab is een experimentele praktijkomgeving", legt De Witte uit. "Hier kunnen bedrijven en kennisinstellingen doelgericht smart industry oplossingen ontwikkelen, testen, implementeren en leren om deze oplossingen toe te passen." Inmiddels heeft een elftal ondernemers uit de Peelregio en ROC ter Aa de krachten gebundeld. Ook is er al een locatie gevonden, in de nieuwe productiehal van AAE.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden