De winnaars van de jeugdlintjes, links Jordan Koene en Sjoerd van Rijn.
De winnaars van de jeugdlintjes, links Jordan Koene en Sjoerd van Rijn. (Foto: )

Vier jeugdlintjes in Helmond

Burgemeester Elly Blanksma heeft samen met jeugdburgemeester Daan Mikkers, vier jeugdlintjes uitgereikt.

HELMOND - De middag begon met een korte videoboodschap voor de eerste winnaar Niels Vink, die in Florida verbleef voor een rolstoeltennistoernooi. Ook wel bekend als Niels on Wheels gaat hij de wereld met zijn passie: rolstoeltennis met als groot doel: de Paralympics 2020. Zodra Niels terug in Nederland is zorgen we dat hij zijn jeugdlintje krijgt.


Mick van Hoof
De moeder van Mick van Hoof zat samen met hem in de auto, toen zij compleet onverwacht onwel werd. Ze heeft de auto net aan de kant kunnen zetten. Mick (toen nog 9 jaar) heeft zijn moeder ondersteund en voorbijgangers aangehouden om hulp te regelen. Vervolgens heeft hij de hulpdiensten te woord gestaan en aanwijzingen gegeven waardoor de hulpdiensten konden constateren dat het vermoedelijk ging om een epileptische aanval. Mick is opgegeven door zijn basisschool, basisschool de Korenaar.

Jordan en Sjoerd
Jordan Koene en Sjoerd van Rijn krijgen een jeugdlintje voor hun prestaties in het stijldansen. Ze wonnen in Moldavië de top 24 in een wedstrijd ballroomdansen. Het hoogste wat een Nederlands jeugdpaar ooit bereikt heeft. Daarnaast hebben ze al 23 Nederlandse titels op zak. Op het WK (Youth Ten Dance) in oktober van dit jaar in Kiev, hebben ze de 25e plaats behaald. Noemenswaardig: ze waren het énige deelnemende Nederlandse jeugdpaar. Zij werden deze middag verrast in de dansschool tijdens hun training.

Het Jeugdlintje is voor kinderen en jongeren van 6-18 jaar die een bijzondere prestatie hebben verricht voor een ander of voor de samenleving. Het gaat om jongeren die wonen in de gemeente Helmond.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden