Lezing 'Van vechten naar kracht'

Foto:

HELMOND - Noëlle Loomans-Kuijpers, psychosociaal therapeut / psycholoog i.o. verzorgt woensdag 27 november om 19.30 uur een lezing over verlies van gezondheid: van vechten naar kracht. De gratis lezing wordt gehouden in regionaal inloophuis De Cirkel, Evertsenstraat 19 in Helmond.

De lezing zal gaan over het verlies van gezondheid. Mentale gezondheid met name. Want naast het lichamelijke vechten tegen kanker vindt er ook een psychisch proces plaats. Dikwijls komen deze klachten niet direct naar voren. Het is vaak lastig om gevoelens die spelen bespreekbaar te maken. Zowel binnen de naaste omgeving als naar de hulpverlening. Op deze avond bespreekt ze ook hoe je middels deze inzichten je mentale kracht kunt versterken.

Noëlle Loomans-Kuijpers is werkzaam in haar praktijk 'Therapiepraktijk Amiant' in Asten. Binnen haar praktijk heeft ze zich gespecialiseerd in rouw en verlies begeleiding en therapie. Bij Rouw en verlies denken we in eerste instantie aan het verlies van een overlijden van een dierbare. Maar verlies heeft meerdere aspecten. Verlies van gezondheid bijvoorbeeld neemt een belangrijke plaats in haar aandachtsgebied. Naast rouw en verlies therapie werkt ze ook met ACT-therapie, EMDR en beeldende therapie. Dit kan zijn binnen een individuele setting, maar er worden ook lotgenotengroepen georganiseerd, lezingen en ontmoetingsavonden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden