Vrouwen tussen de 50 en 75 in Mierlo worden opgeroepen voor het bevolkingsonderzoek. Foto: Studio Oostrum.
Vrouwen tussen de 50 en 75 in Mierlo worden opgeroepen voor het bevolkingsonderzoek. Foto: Studio Oostrum. (Foto: Studio Oostrum)

Bevolkingsonderzoek borstkanker in Mierlo

MIERLO - Bevolkingsonderzoek Zuid start maandag 2 december met het bevolkingsonderzoek borstkanker in Mierlo. Door dit onderzoek kan borstkanker in een vroeg stadium ontdekt worden. Dit verhoogt de kans op genezing. Bovendien is vaker een borstsparende operatie mogelijk. Het onderzoek is er voor vrouwen van 50 tot en met 75 jaar, omdat bij deze groep vrouwen het risico op borstkanker het grootst is.

Het borstonderzoek vindt plaats in een verplaatsbaar onderzoekscentrum. Dit onderzoekscentrum staat vanaf 2 december op de Heer van Scherpenzeelweg 22 in Mierlo. Daar staat het tot medio januari 2020.

Ieder jaar wordt in Nederland bij ongeveer één op de acht vrouwen borstkanker vastgesteld. Daarmee is borstkanker de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. De kans op genezing wordt met name bepaald door het stadium van de ziekte op het moment van ontdekking. Vroege ontdekking verhoogt de kans op genezing aanzienlijk en er is vaker een borstsparende operatie mogelijk.

Vragen over het bevolkingsonderzoek borstkanker kunt u stellen via de informatielijn. Deze is bereikbaar op werkdagen tussen 09.00-13.00 uur via telefoonnummer 088-00 01 330. Of kijk op de website:

www.bevolkingsonderzoeknederland.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden