Links Jeffrey Otten (Solar Unie) midden Marion van Limpt (algemeen directeur Senzer) en rechts Melissa Stienen van Fletcher Kloosterhotel Willibrordhaeghe.
Links Jeffrey Otten (Solar Unie) midden Marion van Limpt (algemeen directeur Senzer) en rechts Melissa Stienen van Fletcher Kloosterhotel Willibrordhaeghe. (Foto: )

Winnaars Senzer Award 2019

SolarUnie uit Gemert en Fletcher Kloosterhotel Willibrordhaeghe uit Deurne tijdens de Dag van de Ondernemer de Senzer Award in de wacht gesleept. Met het winnen van deze award bewijzen beide bedrijven dat zij op vernieuwende wijze omgaan met werkgelegenheid en de arbeidsmarkt in de regio Helmond-De Peel.

REGIO - In de categorie 'Kleine ondernemingen' won SolarUnie uit Gemert de Senzer Award. SolarUnie is een bedrijf dat zich op twee manieren duurzaam inzet, namelijk op het gebied van zonne-energie, maar ook op het inzetten van personeel. Dit doet het bedrijf door kansen te bieden aan iedereen die bij SolarUnie wil werken. Iedereen met de juiste motivatie en bereidheid te leren krijgt een kans. Zo wordt een medewerker begeleid en opgeleid tot zonnepanelenmonteur met de juiste bijbehorende certificaten.

SolarUnie is ervan overtuigd dat er voor mensen, met de juiste begeleiding en instelling, altijd een plek is op de arbeidsmarkt. Zo begeleiden ze veel statushouders die de taal niet meester zijn, en verwelkomen ze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Fletcher Kloosterhotel Willibrordhaeghe uit Deurne is de winnaar van de Award in de categorie 'Middelgrote tot grote ondernemingen'. Dit bedrijf biedt mensen die het wat lastiger hebben op de arbeidsmarkt, een kans. Medewerkers worden bijvoorbeeld aan een buddy gekoppeld waardoor collega's vaak meer begrip voor elkaar krijgen. Bovendien vermindert het de werkdruk en fysieke belasting. Ook zorgt dit hotel ervoor dat medewerkers intensief worden begeleid, dat zij taalcoaching krijgen en waar mogelijk scholing wordt aangeboden.

Initiatiefnemer Senzer zette tijdens de Dag van de Ondernemer innovatieve ondernemers in de schijnwerpers. Volgens Senzer hebben bedrijven door allerlei veranderingen meer behoefte aan verrassende oplossingen voor hun arbeidsvragen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden