In Zaal Traverse wordt zaterdag 23 november de Helmondse Carnavalskraker gekozen.
In Zaal Traverse wordt zaterdag 23 november de Helmondse Carnavalskraker gekozen. (Foto: )

Keiebijters Kokerborrel en verkiezing van de Carnavalskraker

HELMOND - De Kokerborrel en de verkiezing van de Helmondse Carnavalskraker van de Keiebijters vinden zaterdag 23 november plaats in De Traverse in Helmond. Het evenement start om 14.30 uur, om 14.00 uur gaat de zaal open. Entree is gratis.

Ook wordt deze middag een begin gemaakt met het Hints- en Prinseroaje. De naam van Prins Briek XLVII wordt door de voorzitter van de Keiebijters, ten overstaan van de notaris, in een verzegelde loden koker gedaan. Deze koker gaat dicht tot aan de Prinsbekendmaking op 18 januari 2020.

Tijdens de Kokerborrel worden de eerste twee hints bekendgemaakt en kan het 'roaje' beginnen. Vanaf dat moment wordt wekelijks een tipje van de sluier opgelicht over wie Prins Briek XLVII gaat worden via www.keiebijters.nl. Iedereen kan hieraan meedoen en wekelijks een leuke prijs winnen. De eindwinnaar, die uit alle mensen die de goede naam heeft geraden, wordt getrokken, gaat in 2020 een prinsheerlijk jaar tegemoet met de diverse prijzen die door de Roajschenkers worden aangeboden.

Nadat de naam van de nieuwe prins in de loden koker is gedaan, start de strijd om de titel 'Helmondse Carnavalskraker 2020'. Aan het eind van de middag maken de vak- en publieksjury bekend wiens kraker 'Oit de Kunst' is.

www.keiebijters.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden