De gevel van Kuijpers Installaties in Helmond kleurt oranje van 25 november tot 10 december.
De gevel van Kuijpers Installaties in Helmond kleurt oranje van 25 november tot 10 december. (Foto: niet bekend)

Helmondse gevels kleuren Oranje

Orange the World is een internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes van de Verenigde Naties. Wereldwijd worden gebouwen oranje uitgelicht in de periode 25 november tot 10 december. In Nederland doen 100 steden mee.

HELMOND - Sinds 2014 is het oranje uitlichten van landmarks en markante gebouwen, een onderdeel van ‘Orange the World’. In dat jaar deden bijvoorbeeld Time Square, de Empire State Building en de piramides en sfinx in Caïro mee. Inmiddels worden veel meer landmarks oranje uitgelicht en vinden activiteiten plaats in meer dan 100 landen.

Voor het eerst in ons land
Afgelopen jaar deden voor het eerst Nederlandse gemeenten en provincies mee; 25 gemeenten en drie provincies lichtten gezamenlijk meer dan 40 gebouwen, bruggen, standbeelden en fonteinen oranje uit. Oranje staat voor de dageraad; het aanbreken van een hoopvolle toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes.

In Helmond
Soroptimistclub Helmond-Peelland heeft het initiatief genomen om ervoor te zorgen dat ook in Helmond gebouwen oranje kleuren om aandacht te vragen voor de campagne. Deelnemende bedrijven en organisaties zijn: Kuijpers Installaties, Kunstkwartier, De Cacaofabriek, Gemeente Helmond, Rabobank en Van Oorschot Mode.

Voorzitter Marianne Smits: “Geweldig dat deze bedrijven en organisatie de campagne steunen! Natuurlijk hopen we dat meer bedrijven meedoen, bijvoorbeeld door bestaande LED verlichting 16 dagen op oranje in te schakelen. Een klein gebaar voor een groots effect.”

Soroptimistclub Helmond-Peelland
Soroptimisten zetten zich in voor gelijke rechten en de positieverbetering van vrouwen en meisjes. Dat doen we op internationaal niveau door de VN en de Raad van Europa te adviseren en lokaal door goede doelen te steunen en initiatieven op te zetten. Er zijn wereldwijd 3000 clubs in 130 landen met ruim 80.000 leden.

Kijk voor meer informatie over de campagne op de website: https://www.orangetheworld.nl/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden