Een deel van de Bibliotheek op School.
Een deel van de Bibliotheek op School.

Bibliotheek op school bij Antoon van Dijkschool

HELMOND - Een nieuwe, speciale Bibliotheek op School is woensdag geopend op de Antoon van Dijkschool in Helmond. De Bibliotheek Helmond-Peel heeft bij de afdeling speciaal onderwijs en de afdeling voortgezet speciaal onderwijs een Bibliotheek op school ingericht voor alle leerlingen van de Antoon van Dijkschool. De collectie omvat ruim 1000 boeken en is mede mogelijk gemaakt door de Bibliotheek Helmond-Peel en de gemeente Helmond.

En heel bijzonder: De uitleenwerkzaamheden zullen verricht worden door Iain, een leerling van het voortgezet speciaal onderwijs, voor wie dit een interne stage is. Iain: "Ik loop interne stage in de schoolbibliotheek. Mijn taken zijn: de boeken uitlenen en innemen, de Bibliotheek in orde houden, problemen oplossen die met de Bibliotheek te maken hebben, hulp bieden bij boeken uitzoeken. Dat zijn al mijn taken."

De Bibliotheek op school is een landelijke aanpak voor het onderwijs, waarin Bibliotheken en scholen structureel samenwerken aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid van kinderen. Het doel is kinderen te stimuleren om meer te lezen, op school en thuis en om kinderen te laten genieten van verhalen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden