Lex van Wel (53) brengt de show Disco Inferno naar 'zijn Eindhoven'. (Foto: Joachim von Ramin).
Lex van Wel (53) brengt de show Disco Inferno naar 'zijn Eindhoven'. (Foto: Joachim von Ramin). (Foto: joachim von ramin, Joachim von Ramin)

30-koppige Discophonic Orchestra komt naar Eindhoven

Hij toerde met het befaamde Glenn Miller Orchestra en begeleidde grote artiesten; Eindhovenaar Lex van Wel (53). Met zijn imposante Discophonic Orchestra verzorgt hij vrijdag 29 november een grandioze show in de Effenaar. 

EINDHOVEN - Shirley Bassey, Laura Fygi, The Tramps en Tavares: zomaar wat namen waarmee Lex werkte. "Tijdens Jazz in Lighttown in Eindhoven begeleidden we Jose Feliciano. Dat was zweten, want bij deze man weet je vooraf nooit wat hij wil spelen", lacht hij. En Shirley Bassey? "Tijdens een verjaardagsfeest in 't Gooi. Haar professionaliteit vergeet ik nooit meer; pure perfectie."

Een wonderkind wil Lex zichzelf niet noemen, maar opvallend is het wel: een jongen die op z'n dertiende zijn eerste arrangement maakt en al in zijn tweede studiejaar aan het conservatorium als trombonist door Europa en Japan toert met het Glenn Miller Orchestra. "Ik was een jong menneke, maar voelde me een Godenzoon." Lex werkte freelance voor Europese orkesten en bekende artiesten. "Met mijn moeder als secretaresse. Zij nam thuis de opdrachten aan en piepte me op." Later werd Lex muzikaal leider van zijn eigen Swing Orchestra. "We verzorgden grote gala's, waaronder het Rode Kruis Gala in Eindhoven, en waren het huisorkest van Huis ter Duin. Twintig jaar deed ik dat, tot de crisis in 2008." Na wat stillere jaren, werd Lex in 2014 gevraagd een grote discoshow te verzorgen in Duitsland. Dat deed hij drie jaar lang met zijn huidige Discophonic Orchestra. Nu brengt hij de show Disco Inferno naar Eindhoven. Zijn dertigkoppige Discophonic Orchestra is daarmee het grootste orkest ooit in de Effenaar. Strijkers, blazers, een uitgebreide ritmesectie en solisten brengen disco in een symfonische jas. Met de grootste dans hits van artiesten als ABBA, The Three Degrees, Earth, Wind & Fire. "Het wordt een echte dans- en feestavond, muzikaal hoogstaand en prachtig aangekleed."

Discophonic Orchestra met Disco Inferno, vrijdag 29-11, 20.30 uur. M.m.v. DJ Hybrid Hugo en MC Arno (Monty) Bremer. Kaarten: 37,50 euro.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden