Lambertus Concert

Tigran Matynian
Tigran Matynian (Foto: )

HELMOND - In de serie Lambertus Concerten treedt zondag 17 november de bekende Russische tenor Tigran Matinyan op met liederen van Mozart, Schubert, Beethoven, maar ook van Schumann. Hij wordt daarbij begeleid door de van oorsprong Spaanse pianist Isaac Alonso de Molina.

Tigran Matinyan en pianist Isaac Alonso de Molina hebben een bijzonder programma samengesteld voor hun optreden in Helmond. De organisatie omschrijft het als de 'de pareltjes van de liedkunst' van Mozart, Schubert, Schumann en Beethoven. Het zijn echte klassiekers geworden, die nooit vervelen en die in een live-uitvoering het allerbeste tot hun recht komen. Bij deze liederen vormt pianosonate opus 8 nr. 13 (Pathétique) van Beethoven een passende variatie: daaruit speelt Isaac Alonso de Molina het rustige en zangerige deel Adagio Cantabile. Een perfecte balans tussen vocale en instrumentale muziek.

Tigran Matinyan zong al eerder solopartijen in grote producties van Lambertus Concerten zoals de Hohe Messe en de Matthäuspassion van J.S. Bach. Maar ook in het liedrepertoire voelt hij zich uitstekend thuis. Pianist Isaac Alonso de Molina studeerde af aan het Conservatorium van Valencia in maar liefst vier hoofdvakken (piano, cello, kamermuziek en muziektheorie). Momenteel doceert hij aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag.

Het concert vindt plaats in de Kapel Elkerliek, Wesselmanlaan 25 in Helmond en begint om 15.00 uur. Kaarten kosten 12,50 euro.

Meer info en kaarten op: www.lambertusconcerten.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden