Sinterklaas vaart zondag 17 november Helmond binnen. Foto: Jan Dijstelbloem.
Sinterklaas vaart zondag 17 november Helmond binnen. Foto: Jan Dijstelbloem. (Foto: Jan Dijstelboem)

Intocht van Sinterklaas in Helmond

Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint! Op zondag 17 november om 13.00 uur mogen wij de Sint en zijn Zwarte Pieten weer verwelkomen. Ook dit jaar arriveert hij per stoomboot en zorgt onze burgemeester, Elly Blanksma, samen met Bart & Theo voor een warm ontvangst. Daarna klimt de Sint op zijn trouwe schimmel Amerigo en rijden ze, vergezeld door 'speciale gasten' in de Sint Express, naar de Markt.

HELMOND - Nieuw dit jaar is dat de optocht over het voorterrein van Het Kasteel van Sinterklaas gaat, waar de horeca is geopend. De route van de optocht staat op een kaartje dat ook op de website is te vinden.

Vanaf 14.00 uur is Sinterklaas op de Markt aanwezig en krijgen kinderen de gelegenheid hem persoonlijk te ontmoeten. Naast de jongleer- en jumppieten heeft Sinterklaas beloofd om dit jaar circuspieten mee te nemen. Er zijn daarnaast allerlei leuke optredens die middag op het podium op de Markt. Van dans, zang tot muziek. Ook Kidz-DJ gaat er samen met alle kinderen weer een feestje van maken.

Rond 16.00 uur neemt Sinterklaas afscheid en vertrekt hij met zijn pieten naar Het Kasteel van Sinterklaas, welke op dinsdag 19 november haar deuren opent.

De kaartjes voor Het Kasteel van Sinterklaas zijn door middel van lotingsrondes in de verkoop gegaan en zijn uitverkocht. Er zijn nog wel gratis kaartjes voor het Sinterklaasfeest op zondag 24 november in de Sint-Luciakerk in Mierlo-Hout. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar sinterklaasfeest@sinterklaasstadhelmond.nl.

Op het terrein voor het kasteel is veel vermaak voor jong en oud. In Het Theater van Sinterklaas treedt Clown Frenky dagelijks op met zijn show 'De Mega Magische Sintshow'. Een kaartje kost 2 euro en is verkrijgbaar via www.hetkasteelvansinterklaas.nl.

Verder worden er ook dit jaar weer dagelijks knutselworkshops gegeven in De Knutselclub van Sinterklaas. Een kaartje kost 2 euro en is te koop in de webshop. Alleen kinderen hebben een kaartje nodig.

In het weekend zijn er diverse optredens, er zijn oud Hollandse spelletjes en er kan een ritje worden gemaakt in de draaimolen. In De Smulwinkel van Sinterklaas staat dit jaar een echte bakker die ter plekke verse speculaas maakt.

De circustent staat dit jaar naast het Kasteel van Sinterklaas. Kijk voor alle informatie in de Traverse van vorige week of op Facebook: https://www.facebook.com/Sinterklaasindepistehelmond/

Kijk voor meer informatie op www.hetkasteelvansinterklaas.nl of www.sinterklaasstadhelmond.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden